KOPRSKA OBČINA PRODAJA GRADBENE PARCELE: Marezige in Sv. Anton, v Bertokih stanovanje (FOTO)

Koper

Po poletnem predahu Mestna občina Koper v septembru prireja novo javno dražbo, na katero je uvrstila kar 13 nepremičnin v njeni lasti. Na tokratnem naboru so med zanimivejšimi dvosobno stanovanje v Bertokih in več gradbenih parcel v Marezigah ter Sv. Antonu. Javna dražba bo v četrtek, 28. septembra.

Dvosobno stanovanje s kletjo v izmeri 42,33 m² se v Bertokih prodaja za 129.000 evrov. Stanovanje obsega kuhinjo z jedilnico in bivalnim prostorom, sobo, manjši predprostor in kopalnico. Ima zahodno lego in izhod na vrt, parkiranje je možno ob stavbi. V bližini so trgovina, vrtec in vsa potrebna infrastruktura, urejena je tudi povezava javnega prometa do središča Kopra.

Občina bo tokrat prodajala več gradbenih parcel. Nepremičninski sklop s pogledom na morje v skupni izmeri 1.000 m² na robu območja za poselitev v Marezigah prodaja po izklicni ceni 215.938 evrov. Tudi v naselju Spodnje Škofije je naprodaj sklop nepremičnin v skupni izmeri 1.039 m² po izklicni ceni 208.587 evrov. Zemljišča so na ureditvenem območju za poselitev, na območju za stanovanja, na njih pa stojita dva pomožna kmetijska objekta.

Štiri gradbena zemljišča občina prodaja tudi v naselju Sv. Anton - Vrtine. Največje je 947 m² veliko nepozidano stavbno zemljišče, ki ga prodaja po izklicni ceni 166.626 evrov, 800 m² veliko zemljišče se prodaja za 159.963 evrov, 789 m² veliko pa za 158.084 evrov. Najmanj, 100.809 evrov, občina pričakuje za stavbno zemljišče v izmeri 573 m².

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na septembrsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati do vključno ponedeljka, 25. septembra.

Javna dražba bo v četrtek, 28. septembra, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.