KOPRSKI FURS NI DOBIL TREH GLOB: Inšpektorji so v upravnem centru izrekli dve opozorili uslužbenkama in oglobili le varnostnika

Koper

V ponedeljek smo prejeli informacijo, da naj bi inšpektorji Inšpektorata za javni sektor v preteklem tednu opravili nadzor na finančnem uradu v Kopru in tam ugotovili tri kršitve. Informacije smo pisno preverili v službi za odnose z javnostmi Ministrstva RS za javno upravo, ki so nam pisno tudi odgovorili.

V našem uredništvu smo prejeli informacijo, da naj bi se inšpektorji v preteklem tednu mudili v Finančnem uradu (Furs) Koper in delili globe. V službo za odnose z javnostmi ministrstva za javno upravo smo istega dne poslali naslednja novinarska vprašanja:

"Ali drži, da ste pred kratkim izvajali nadzor na Finančnem uradu Koper? Kdaj? Ali je bilo res oglobljenih več uslužbencev? Če to drži, koliko in zakaj? Ali tovrstne nadzore izvajate tudi po drugih ustanovah na Obali? Katere vse ste že obiskali in koliko glob ste izrekli ter zakaj so oglobljeni prejeli globe?"

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Njihov odgovor, ki smo ga prejeli istega dne, torej v ponedeljek popoldne, tokrat objavljamo v celoti:

"Inšpektorji Inšpektorata za javni sektor v skladu s svojimi pristojnostmi nadzirajo izvajanja določb Zakona o nalezljivih bolezni in izvajanje Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (nošenje zaščitnih mask in razkuževanje). Nadzor izvajajo v organih javnega sektorja, nadzor pa zajema tako zaposlene, kot tudi stranke v teh prostorih. Nadzor se izvaja na različnih krajih Slovenije na podlagi tedenskega načrta dela. Med nadzorovanimi organi, v objektu upravnega centra v Kopru, 4. 11. 2020, je bil tudi Finančni urad Koper. V nadzoru so bile ugotovljene tri kršitve, za katere so bile kršiteljem izrečene sankcije po določbah Zakona o prekrških."

Iz sosledja naših vprašanj in odgovora službe za odnose z javnostmi ministrstva za javno upravo je bilo tako razbrati, da so informacije, ki smo jih želeli preveriti, resnične. Torej, da so bile v nadzoru inšpektorjev Inšpektorata za javni sektor na Finančnem uradu Koper ugotovljene tri kršitve in izrečene tri sankcije. Mi smo sicer v objavljenem članku zapisali, da naj bi po naših informacijah šlo za globe.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Danes zjutraj pa je v naše uredništvo poklical Stojan Glavač, svetovalec za odnose z javnostmi pri Finančni upravi RS, in prijazno zaprosil, da mu pošljemo odgovore na novinarska vprašanja, ki smo jih v ponedeljek prejeli s strani ministrstva za javno upravo, ter zatrdil, da po njegovem vedenju na koprskem Fursu inšpektorji v preteklem tednu niso odredili treh sankcij oziroma izdali globe. Kmalu zatem, ko smo mu posredovali naša vprašanja in v ponedeljek prejete odgovore s strani ministrstva za javno upravo, smo prejeli nov obširnejši odgovor s strani vodje PR službe ministrstva za javno upravo, ki je zapisala:

"Inšpektorji Inšpektorata za javni sektor uslužbencem Finančne uprave RS v Kopru niso izrekli glob. Na Upravnem centru v Kopru so bile zaradi kršitve nepravilnega nošenja zaščitnih mask izrečene tri sankcije po Zakonu o prekrških; in sicer eno opozorilo uslužbenki Finančne uprave RS Koper, eno opozorilo uslužbenki Upravne enoti Koper in globa uslužbencu varnostne službe, ki opravlja naloge varovanja v Upravnem centru v Kopru."

Iz tega sledi, da so inšpektorji Inšpektorata za javni sektor v prejšnjem tednu res opravili nadzor, ampak ne izključno na koprskem Fursu, kot je bilo razbrati iz prvotnega odgovora ministrstva za javno upravo na naša vprašanja, temveč v celotnem upravnem centru v Kopru, katerega del sta tako finančni urad kot tudi upravna enota. Dejansko je bil torej zaradi nenošenja maske oglobljen le varnostnik varnostne službe, dvema javnima uslužbenkama, eni s Fursa, drugi pa z upravne enote, so izrekli opozorilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija