KOPRSKI POLICISTI IMELI OPRAVKA S KLONOM: Denar je kopnel, čeprav je imel kartico ves čas pri sebi

Kronika

Včeraj popoldan so na PP Sežana prejeli prijavo, da je nekdo plačeval gorivo s plačilno kartico voznika tovornega vozila, sicer državljana Slovaške. 

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik imel kartico ves čas pri sebi, kljub temu pa je nekdo s to kartico plačal gorivo dvakrat v Sežani, dvakrat v Grosuplju in enkrat v Vrtojbi. Podjetje je oškodovano za približno 1200 evrov. Policisti so opravili ogled vozila in ugotovili, da je neznanec vlomil v tovornjak, zatem pa plačilno kartico najverjetneje kloniral. Zadevo še preiskujejo.


Popoldan so postojnski policisti ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bila državljana Hrvaške. 41-letni voznici so odredili hitri test za droge, ki je bil pozitiven na opijate, strokovni pregled pa je odklonila. V postopku so ugotovili še, da imata v vozilu več artiklov (suhomesnate izdelke), ki sta jih pred tem ukradla v eni od postojnskih prodajaln. Voznici sledi obdolžilni predlog, oba pa bodo policisti tudi kazensko ovadili. 

Ob 16.50 so v Luciji ustavili 72-letnega voznika, ki ga je imel pošteno pod kapo. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal 1,25 mg/l,  vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja (ukrep prenehanja veljavnosti). Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija