KOPRSKI POLICISTI OPOZARJAJO NA PRETKANE PREVARANTE! Starejši občanki je rekel, da urejajo zadeve s televizijo

Kronika

Koprski policisti so bili obveščeni o drzni tatvini v Famljah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je na dvorišče stanovanjske hiše pripeljal osebni avtomobil. Moški, ki je izstopil iz vozila, je starejši občanki rekel, da urejajo zadeve v povezavi s televizijo. Zvabil jo je iz hiše do vrta, kjer se je z njo pogovarjal, zatem je šel nazaj v vozilo in odpeljal. V hiši je oškodovanka ugotovila, da je zmanjkala gotovina in zlat nakit.

Na policiji ugotavljajo, da so tovrstne tatvine iz stanovanjskih hiš pogoste. Storilci jih izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ljudje, običajno gre za starejše občane, so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Zato svetujejo nekaj preventivnih ukrepov

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 113 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 34 nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj ob 15.30 so policisti v Luciji naleteli na prometno nesrečo. Voznik je z osebnim avtomobilom zapeljal v robnik, kjer je predrl pnevmatiko in obstal na cesti. 43-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,11 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven na amfetamine in kokain. Odredili so mu pridržanje, izdali plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnemu robu, sledi še obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija