KOPRSKI POLICISTI POOSTRENO NADZIRALI TOVORNJAKE: 12 različnih kršitev, ti dve pa še posebej izstopata

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 129 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo, eno s hujšimi in eno z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v dveh primerih.

V Sežani je 67-letni moški ukradel več artiklov. Varnostnik ga je opazil in ustavil. Sledi mu kazenska ovadba. V Piranu je nekdo vlomil v plovilo in iz notranjosti odtujil tri potapljaške jopiče s pripadajočimi regulatorji. Škode je za 3000 evrov.

Ob 10.55 je v Jablanici pri Ilirski Bistrici 27-letnik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je peljal 38-letni državljan BiH. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Pri Postojni so popoldan ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.48 so na počivališču Studenec kontrolirali osebni avtomobil C3, hrvaške registracije. Voznik je bil 49-letni državljan Bolgarije, prevažal pa je še osem državljanov Turčije (dva sta bila v prtljažniku), ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 18 nezakonitih prehodov državne meje.

Na Socerbu je ob 18.34 17-letni voznik motorja s sopotnico (oba državljana Italije) pred ostrim levim ovinkom na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo po hribu navzdol. S strani slovenskih reševalcev je bil mobiliziran in skupaj s sopotnico odpeljan v bolnišnico Trst - Katinara.

Po prvih podatkih je voznik huje poškodovan, leto dni mlajša sopotnica pa lažje.

Poostren nadzor tovornih vozil na glavnih in regionalnih cestah

Včeraj so policisti PU Koper izvajali poostren nadzor tovornih vozil na glavnih in regionalnih cestah. V nadzoru so ustavili in kontrolirali skupno 19 vozil in pri tem ugotovili 12 različnih kršitev (prekoračena največja dovoljena masa, napake na tahografu, prekoračitev hitrosti, neizpolnjevanje pogojev za vožnjo v lokalnem prometu).

Fotografije so simbolične.

V sklopu tega nadzora so izvajali tudi meritve hitrosti na glavni cesti Kozina - Starod ter pri tem ugotovili 12 prekoračitev hitrosti. Sedem voznikov so ustavili in jim izrekli globe, ostalim petim pa bodo ukrep poslali po pošti.

Izstopata dva primera: voznik tovornega vozila s polpriklopnikom hrvaških registrskih tablic, ki je v Tubljah vozil 86 km/h in voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih tablic, ki je v Tubljah vozil 92 km/h. Oba sta bila ustavljena na kraju in jima je bil izrečen ustrezen ukrep.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija