KOPRSKO VIŠJE SODIŠČE RAZSODILO: Popovič napovedal pritožbo, Carlovi ostaja grenak priokus

Koper

Višje sodišče v Kopru je včeraj v celoti pritrdilo prvostopenjskemu in nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča pravnomočno obsodilo zaradi žaljivih izjav, s katerimi naj bi posegel v zasebnost novinarke Televizije Slovenija Eugenije Carl. Popovič je že napovedal, da se bo pritožil na vrhovno sodišče, medtem ko Carlovi ostaja grenak priokus.

Po včerajšnjem dogajanju na sodišču sta se tako Popovič kot Carlova odzvala na družbenem omrežju Facebook. Nekdanji koprski župan je že napovedal, da se bo pritožil na vrhovno sodišče, če bo potrebno pa še naprej na ustavno in tudi na evropsko sodišče za človekove pravice"dokler ne dokažem in pokažem celemu svetu sramoto koprskega sodišča in novinarke elit," je zapisal.

"Jasno je, da sem edini na svetu, ki je obsojen, ker je pohvalil lepe ženske prsi oz. še huje, prenesel pohvale za nove prsi!!! Kaj pa pravica govora in izražanja, rekli so, da naj bi to izrekel na sarkastični način!!! Lahko bi izrekel pohvalo na kateri koli način na svetu (humoristični, dramatični, sarkastični, tragični, energični, turobni, morbidni, veseli, otroški …), pa to še ni in ne more biti kaznivo dejanje v nobeni normalni državi!!!" je prepričan Popovič.

Pritožil se bom na vrhovno in če bo treba še naprej na ustavno in če bo potrebno še na evropsko sodišče za človekove...

Posted by Boris Popovič on Wednesday, October 2, 2019

Medtem pa je Carlova na svojem Facebook profilu zapisala, da je s sodbo višjega sodišča prišlo zadoščenje: "Do takšnih dejanj, kot si jih je privoščil bivši župan, je potrebno imeti ničelno moralno in pravno toleranco. To so v civiliziranih družbah nedopustna ravnanja, ki jih je treba kaznovati. S pravnomočnostjo je koprsko sodišče v javnost poslalo nedvoumno, jasno in svarilno sporočilo - da nihče ne more za svoje pritlehne interese z drugim človekom ravnati tako, kot se mu zljubi in ne sme mu biti dovoljeno, da uniči njegov človeški potencial." Na koncu zapisa, je še dodala, da ostaja grenak priokus. "Nismo bili v zanikrni vaški krčmi, nosilcem visokih javnih funkcij bi taka vedenja morala biti tuja."

Trajalo je šest! let in konec oktobra bi zadeva absolutno zastarala. Toda danes je prišla sodba Višjega kazenskega ...

Posted by Eugenija Carl on Wednesday, October 2, 2019

Spomnimo, Popoviča je marca letos koprsko okrožno sodišče spoznalo za krivega in je bil za razžalitev in žaljivo obdolžitev obsojen na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo dveh let. Popovič se je na odločitev pritožil, a s pritožbo ni uspel.

Sodba se nanaša na izjave, ki jih je Popovič kot župan dal na račun oprsja Carlove leta 2013 in v zvezi s katerimi je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .10. 2019 ob  12: 13
popo ima najlepši nos in še večji kot pinokio!!!!!
vseved |  03 .10. 2019 ob  15: 43
Bo zaprosil za denarno pomoč za kritje stroškov sodišč?
TOPO GIGGO |  03 .10. 2019 ob  15: 12
ko ti ego ne da miru..
žveplo |  03 .10. 2019 ob  14: 16
Ma dobro, a sedaj po sojenju zna kdo povedati ali so jo..ške dobre ali slabe... ?
Hočem povzetek.