KPK UVEDLA PREISKAVO ZARADI PRENOČITEV LOGARJA: Sum kršitev integritete

Piran

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zoper predsednika nadzornega sveta družbe Istrabenz Turizem Sama Logarja in predsednika uprave iste družbe Aleša Semejo v povezavi z nočitvami v hotelih Lifeclass oziroma odobritvijo teh nočitev po nižji ceni uvedla postopek preiskave zaradi suma kršitve integritete.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zoper Sama Logarja in Aleša Semejo predhodni preizkus uvedla na podlagi prijave, prejete septembra 2023. Po preučitvi pridobljene in razpoložljive dokumentacije je senat komisije sprejel sklep o uvedbi preiskave zaradi zaznanega suma kršitve integritete, kot jo opredeljuje zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Pri tem KPK poudarja, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev zakona tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi. Več informacij o zadevi bo zaradi interesov postopka lahko podala po zaključku.  

Po poročanju TV Slovenija naj bi Samo Logar sredi lanske glavne turistične sezone v luksuznem portoroškem Hotelu Slovenija prenočeval za le 80 evrov na noč, v sobi, kjer prenočitev sicer stane od 330 do 400  evrov na osebo. Bivanje v hotelu po tako nizki ceni naj bi mu omogočila uprava družbe Istrabenz Turizem, ki jo je imenoval nadzorni svet pod vodstvom Logarja, predseduje pa ji Semeja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija