KRITIČNE VREMENSKE RAZMERE PRI SOSEDIH: Zaradi poplav so zaprte šole, okoli tisoč ljudi izoliranih (FOTO, VIDEO)

Svet

Italijo je zajelo slabo vreme z močnim vetrom in obilnimi padavinami. Številne reke so narasle, zaradi nevarnosti poplav pa je ponekod ohromljen železniški promet. V deželi Benečija (Veneto) so zaradi vremenskih razmer danes izdali rdeče opozorilo. Iz Dolomitov pa poročajo o obilnem sneženju.

Civilna zaščita je za dele Benečije zaradi ekstremnih vremenskih razmer z močnim vetrom in padavinami danes razglasila rdeče opozorilo. V drugih delih Benečije in Emilije-Romanje velja oranžno opozorilo zaradi vremenske fronte, ki je v višjih območjih prinesla močno sneženje, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Železniški promet na progi Milano-Benetke, na odseku med Vicenzo in Padovo, je bil danes zaradi nevarnosti poplavljanja rek in plazov danes prekinjen. Šole v Vicenzi, ki leži v zaledju Benetk, so danes ostale zaprte.

Lo stadio del Vicenza è completamente invaso dall'acqua

Posted by Meteo & Radar Italia on Srijeda, 28. februar 2024.

Župan Vicenze Giacomo Possamai je razmere za televizijo Rai opisal kot kritične, vse, ki nimajo nujnih opravkov, pa pozval, naj ostanejo doma.

Močno deževje je dvignilo gladino številnih rek, pri čemer so nekatere blizu tega, da bi prestopile bregove. Oblasti pri tem še posebej pozorno spremljajo reko Arno v osrednji Italiji.

Buongiorno a tutti anche se per molti non è un gran Buongiorno. Le immagini da Abano Terme (Pd) e Vicenza parlano da sole

Posted by Meteo & Radar Italia on Utorak, 27. februar 2024.

V severnoitalijanski pokrajini Ligurija, ki so jo prizadele obilne padavine, so se sprožili številni zemeljski plazovi. V kraju Pieve Ligure je plaz prekinil povezave, kakih tisoč prebivalcev pa je ostalo izoliranih.

Neurja niso prizanesla niti Toskani. V pristaniškem mestu Livorno so poplavljene številne ulice.

Gorske predele severne Italije pa je pobelil sneg. V Dolomitih je ponoči ponekod zapadlo tudi do 40 centimetrov snega, v Predalpah pa od 30 do 40 centimetrov. Več alpskih prelazov je zaradi slabega vremena zaprtih ali pa so dostopni le z verigami.

Močno sneženje je v teh dneh zajelo tudi hribovite predele Furlanije-Julijske krajine, nastala je debela snežna odeja, ki ponekod po poročanju Primorskega dnevnika presega višino enega metra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija