LAK - EKIPA S SKUPNIMI VREDNOTAMI: Pridružite se jim na Teku za občino Piran

Piran

"Ekipa, ki ne deli skupnih vrednot, je lahko nočna mora," pravijo člani in članice Liste Andreja Korenike - LAK. To so z zaskrbljenostjo opazili v aktualnem mandatu, ko je župan Zadkovič "večna žrtev iskanja podpore pri osebah, ki ne delijo skupnih vrednot in primarno ne delujejo v prid občanov". Posledice vidijo v sprejemanju napačnih odločitev, skrunjenju lepe Občine Piran in razvojni stagnaciji na večini področij.

Vsakdo, ki je kdaj delal v podjetju, ali je imel/ima svoje podjetje, morda celo vodi kolektiv z več zaposlenimi, dobro ve, da je ključ uspešnega delovanja v povezani in zadovoljni ekipi, ki je posledično tudi učinkovita. Če tega ni, ni uspeha.

LAK – Lista Andreja Korenike vključuje kar nekaj predstavnikov iz gospodarstva, česar so se pri sestavljanju ekipe lotili zavestno. Pogovori o kandidaturi so se pričeli že pred enim letom, ko so se začeli združevati zainteresirani, ki pišejo to zgodbo. Že na začetku jih je bilo precej. Danes niso vsi del ekipe. Zakaj? Izkazalo se je, da z nekaterimi ne delijo istih vrednot in interesov glede udejstvovanja enotne vizije, kako naj se razvija Občina Piran. Zavedajo se, da lahko le kot močna ekipa naredijo želeni preboj, zato je pomembno, da je ekipa homogena in diha skupaj. V nasprotnem primeru se lahko ponovi situacija, ki jo živi trenutni župan. To je združitev oportunih posameznikov iz vseh vetrov, kjer so prevladali interesi in egi do te mere, da je župan takoj po volitvah izstopil iz svoje stranke. V LAK menijo, da smo rezultatom teh okoliščin priča že štiri leta.

Prednost njihove ekipe je, da nihče ne potrebuje Občine Piran, da bi uresničeval svoje lastne interese. Iz želje in potrebe, da nekaj spremenijo, so se odločili, da se odrečejo delu poslovnega in zasebnega življenja ter tako doprinesejo k spremembam za boljšo prihodnost občine in začnejo ustvarjati razmere, ki bodo občanom, otrokom in vnukom lajšale življenje.

Ekipa LAK je zelo raznolika. Imajo člane, ki študirajo; člane, ki imajo uspešna podjetja in so strokovnjaki na svojih področjih; člane, ki so uspešni v gospodarstvu in javni upravi ter upokojence, ki v njihove vrste prinašajo izkušnje in modrost. Že od samega začetka je bil njihov cilj zajeti predstavnike vseh starostnih skupin, saj le s tovrstno heterogenostjo lažje razumejo različne potrebe. "Seveda je bil prvi cilj sestaviti homogeno ekipo, ampak, če nam je to uspelo v raznolikosti naših članov, nam bo tudi drugje. Bistveno je, da delimo skupne vrednote," so prepričani v LAK.

Njihovo ekipo boste lahko v celoti spoznali v nedeljo, 13. novembra, na Teku za občino Piran. Ob 10.00 bo Isabel Petronio, nosilka liste LAK na podeželju, s podporniki štartala iz Padne in pretekla vse krajevne skupnosti v občini Piran. Na poti se bodo ustavili in pokramljali z vsemi, ki se bodo želeli pridružiti ali podružiti z njimi, spremljali pa jih bodo tudi predstavniki liste LAK - Liste Andreja Korenike vsake volilne enote. Predvidoma ob 14.00 bodo tek zaključili na Tartinijevem trgu v Piranu. Za hrano, pijačo, spremstvo ter animacijo na poti bo poskrbljeno.

Pridružite se jim za skupno kreiranje lepše prihodnosti Občine Piran.