LE DAN PO ZGODOVINSKEM DOSEŽKU: Padel je še svetovni rekord med ženskami (VIDEO)

Svet

Le dan potem, ko je kenijski atlet Eliud Kipchoge na Dunaju kot prvi Zemljan maraton pretekel v manj kot dveh urah, je v Chicagu padel še svetovni rekord med ženskami. Njegova rojakinja Brigid Kosgei je maraton po ulicah vetrovnega mesta pretekla v času dveh ur, štirinajstih minutah in štirih sekundah. Petindvajsetletna Kenijka je s tem za več kot minuto izboljšala prejšnjo rekordno znamko Angležinje Paula Radcliffe iz Londona 2003 (2:15,25).

Kosgeijeva, ki je s pomočjo dveh moških narekovalcev ritma zmagala drugič zapored v Chicagu, je tekmice prehitela za več kot pet minut. Drugouvrščena Etiopijka Ababel Yeshaneh je v cilj prišla s časom 2:20:51. Brigid Kosgei je letos zmagala že v Londonu, hkrati pa je tudi lastnica najhitrejšega časa na polmaratonu - 1:04:28.

Pri moških je zmagal Kenijec Lawrence Cherono (2:05:45), drugi je bil Dejene Debela iz Etiopije (2:05:46), tretji pa Egipčan Asefa Mengstu (2:05:48). Lanski zmagovalec Mo Farah iz Velike Britanije je zasedel šele osmo mesto (2:09:58).

WORLD RECORD: Brigid Kosgei sets the new world record in the marathon at the 2019 Bank of America #ChicagoMarathon!

Posted by Bank of America Chicago Marathon on Sunday, October 13, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija