LIZZO ZAIGRALA NA 200-LETNO FLAVTO IN 'TVERKALA': "Nocoj smo pisali zgodovino!" (VIDEO)

Trendi

Ameriška pevka, raperka, flavtistka in tekstopiska Melissa Viviane Jefferson, poklicno znana kot Lizzo, je ponovno navdušila. "Sem prva in edina oseba, ki je kdaj zaigrala na to dvestoletno kristalno flavto," se je pohvalila Lizzo. Na koncertu v Washingtonu je spisala zgodovino, saj je občinstvu zaigrala na stekleno flavto, ki je pripadala Jamesu Madisonu, četrtemu predsedniku ZDA.

Gre za flavto, ki jo je Madisonu leta 1813 podaril francoski izdelovalec flavt Claude Laurent. Že desetletja jo v sefu hrani Kongresna knjižnica v Washingtonu, ki je pevki, sicer šolani flavtistki, dovolila, da nanjo zaigra.

Flavto je na koncert prineslo osebje knjižnice ob straži policistov. Ko jo je Lizzo previdno vzela v roke, je občinstvu dejala: "Strah me je, izdelana je iz kristala. To je tako, kot bi igrala na vinski kozarec, zato bodite potrpežljivi," poroča CNN International.

Nato je ob glasnem navdušenju občinstva odigrala nekaj tonov, ki jih je pospremila s svojim prepoznavnim tresenjem zadnjice. "Ravnokar sem 'tverkala' in igrala na flavto Jamesa Madisona iz 19. stoletja," je nato nejeverno dejala, "nocoj smo pisali zgodovino".

Kongresna knjižnica pa je medtem na družbenih omrežjih razkrila, da je Lizzo že pred koncertom opravila generalko in na stekleno flavto zaigrala v njihovih prostorih, preizkusila pa še nekaj drugih dragocenih flavt in piščali, ki jih hranijo v svojem arhivu. V njihovi osupljivi zbirki jih je okoli 1.700.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
čipollino |  03 .10. 2022 ob  09: 40
Regional, vam je zmanjkalo pametnih novic?