MARJETICA PRIČENJA Z DERATIZACIJO IN DEZINSEKCIJO: Odpadne hrane ne mečite v stranišče!

Koper

Marjetica Koper obvešča, da bo v aprilu opravila prvi del deratizacije in dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na območju Občine Ankaran in Mestne občine Koper. Danes se bodo tako začela dela na območju Ankarana, v sredo, 8. aprila, pa še v Kopru.

Deratizacija in dezinsekcija bo opravljena na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, v Marjetici Koper občane prosijo, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oz. odtoke.

Ob tem občane in občanke pozivajo, naj jim sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob oziroma v javnem kanalizacijskem omrežju. Prioritetna mesta izvedbe deratizacij in dezinsekcij se namreč določajo glede na prijave občanov v tekočem letu.

Postopki izvedbe deratizacije in dezinsekcije bodo zaradi izrednih razmer in sprejetih varnostnih ukrepov potekali prilagojeno in bodo sledili priporočilom vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ukrepom, ki so jih sprejeli v obeh občinah, sporočajo s koprske Marjetice.