MARKOČIČ SE PODAJA V BOJ ZA NOV MANDAT: "Pozitiven trend, ki ga je Izola v zadnjem obdobju zagnala, je potrebno nadaljevati" (VIDEO)

Izola

Po vrhunskemu jadralcu Vasiliju Žbogarju je v tekmo za županski stolček vstopil tudi aktualni župan Danilo Markočič. Na današnji novinarski konferenci, ki smo jo na Regionalu spremljali v živo, je predstavil razloge za vložitev kandidature in ekipo Izolske županove liste.

Aktualni izolski župan Danilo Markočič je odločitev za ponovno kandidaturo na lokalnih volitvah sprejel po tehtnem premisleku v službi in doma: "Minulo obdobje me je prepričalo, da Izola potrebuje modrost, projekte in zagnanost. Ko se srečujem z občankami in občani ter z njihove strani dobivam podporo, sem prepričan, da je potrebno ta pozitiven trend, ki ga je Izola v zadnjem obdobju zagnala, tudi nadaljevati."

Prenos v živo: Napoved kandidature Danila Markočiča za župana

???? Prenos v živo: ➡️ Napoved kandidature Danila Markočiča za župana

Objavil/a Regional dne Četrtek, 29. september 2022

Odločitve pa ni sprejel sam, ampak v pogovoru z ekipo Izolske županove liste (IŽL), ko so ugotovili, da lahko projekte zaženejo le skupaj, s povezovanjem. Markočič je na svojo sposobnost povezovanja zelo ponosen, kot primer pa je navedel povezovanje istrskih županov – P.I.K.A. se je po njegovem mnenju izkazala za dobro popotnico.

Ker je v občini še kar nekaj projektov, ki jih je potrebno zaključiti ter izzivov, ki jih je potrebno začeti izvajati, Markočič edino rešitev vidi v tem, da se poteguje za še en županski mandat.

Na listi IŽL bodo med drugimi za vstop v občinski svet kandidirali pediatrinja Martina Soban, Manca Vadnjal in ravnatelj OŠ Vojke Šmuc Anton Baloh, ki je izpostavil, da njihov program temelji na trajnostnem razvoju. Geslo njihove liste je, "ne le kaj, temveč kako". "Našteti, kaj vse bi občina morala imeti, je zelo enostavno, pomembno je, kako se to izvede," pravi Baloh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  01 .10. 2022 ob  23: 02
Ko se je pred osmimi meseci na referendumu odločilo, da občani ne podpirajo predlaganega OPN, se je zdelo, da bo Izola zelo zelo razvojno omejena. Vendar nas vsakodnevno presenečajo izdelava krožišča v Livadah, novi Gasilski dom, največja lesena zgradba v Sloveniji - Raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE, načrtujejo Kozamernikov nov hotelski kompleks pri Rudi, sodobno stanovanjsko sosesko Momento v Livadah, itd...vse to daje videz, da se razvoj Izole ni ustavil, temveč pospešil. Po vsej verjetnosti pa se je pospešil tudi zaradi volitev, saj bodo kandidati za župana in svetnike, res imeli kaj pokazati. Ali pa hkrat preslepiti ljudi in volilce, koliko in kaj vse so naredili, seveda vse za zmago na volitvah.

»Če bi volitve lahko karkoli spremenile, bi bile prepovedane.«
Loesje
www.loesje.org
Prč |  30 .09. 2022 ob  10: 14
Vasilij Žbogar? Brižna Istra.
anton |  30 .09. 2022 ob  08: 39
@valpadana
... "vsak malar ima svoje oči", poštenost in razvoj v tvojem komentarju sta dva različna pojma, pa tudi o postenosti bi se lahko pogovarjala ... izolani potrebujemo razvoj mesta, če ni vizije in razvoja mesta, si žal neprimeren kandidat za še en mandat ... ispraznitev "mandrača" z vozili in lokacijo nameniti druženju in prireditvam ni ne vem kako velik finančni "zalogaj" - nobeno mesto v samem centru nima parkirišč ... pusti mlajšim z vizijo, da lahko tudi oni delno "kreirajo" razvoj mesta in pojdi v penzijo, uživaj in pazi vnuke ...
Istriano |  30 .09. 2022 ob  08: 24
-7
Valpadana, če je kdo pošten je to Vasilij Žbogar.
Valpadana |  29 .09. 2022 ob  21: 58
-1
Markočič je resnično poštenjak. Vendar žal mu resnično škodijo nekateri ki jim v preteklisti pomagal in za katere se je izkazalo da so mojstri podtikanja. Najlažje prevaraš osebo katera ti je blizu. Mislim da je na pravi poti saj ima sedaj ob sebi prave ljudi. Mogoče bi bilo prav da se kdaj sam pohvali za vse kar je naredil do sedaj in se mirno poda v predvolilni boj pa naj občani odločijo. A ja pa še to...Potrebujemo župana ki bo v Izoli 4 tedne v mesecu ne pa na tedenskem oddihu v Izoli.
Srečno Danilo
Šperjo |  29 .09. 2022 ob  17: 46
POZITIVEN TREND JE TREBA OBDRŽATI . !!!!!
tako dragocene oljčnike kot jih imajo v Izli ...... niso niti v Kaliforniji .
dajmo mu možnost , da razširi oljčnike do Kopra ali vsaj do Brankota S . ! :)

Istriano |  29 .09. 2022 ob  14: 33
Ta ne bo izvoljen več.
Drek |  29 .09. 2022 ob  13: 16
20
Nismo pozabili koruptivnih dejanj glede županovega oljčnika in plačevanja dopusta Pivec. Nismo pozabili OPNja.
Ne rabimo takih županov.
anton |  29 .09. 2022 ob  11: 55
24
... mi imamo na najbolj atraktivni lokaciji parkirišče in smo še vedno brez garažne hiše o kateri se tudi govori že desetletje in več ...
anton |  29 .09. 2022 ob  11: 53
14
... citiram: "Izola potrebuje modrost, projekte in zagnanost. Ko se srečujem z občankami in občani ter z njihove strani dobivam podporo, sem prepričan, da je potrebno ta pozitiven trend, ki ga je Izola v zadnjem obdobju zagnala, tudi nadaljevati."
... razvoj izole stagnira ze desetletje in več, vsa turistična mesta so center mesta, obalo ..., namenila domačinom za druženje in razne prireditve, izola je izjema, v negativnem pomenu ...