MARŠAL ZNOVA GLEDA PROTI TRSTU: Jelinčič prestavil kip Tita v svojo vilo v Žusterni (FOTO, VIDEO)

Koper

Titov kip je dolga leta krasil vrt pred vilo Zmaga Jelinčiča Plemenitega v Ljubljani, ob dnevu mladosti pa je našel nov prostor pod soncem. Jelinčič ga je preselil v Žusterno in ga obrnil proti Trstu.

Titov kip je zasebna last Jelinčiča. Kupil ga je v devetdesetih, ko so po razpadu Jugoslavije mnogi odmetavali maršalove kipe in slike. A Jelinčič je prepričan, da se zgodovine ne sme zanemarjati in niti spreminjati. Ker narod, ki nima zgodovine, gre v smeri proti izginotju – ne sme se pozabiti, kar je bilo, pa naj je bilo dobro ali slabo. Če bomo brisali minule dogodke, nam bodo čez čas izbrisali tudi slovensko osamosvojitev, je prepričan.

Zakaj proti Trstu?

"Vedeti je treba, da je smo Slovenci izgubili Trst in Gorico v veliki meri tudi zaradi njega. Naj jih tudi na drugi strani malce drega, kaj bi Slovenci lahko imeli," je za javnost dejal Jelinčič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  29 .05. 2023 ob  14: 49
Podpornik ruske ekspanzionistične politike in tiščanja glave v pesek s strani trenutno neprizadetih držav postavlja na svojem vrtu spomenik človeku, ki je rusom pokazal sredinec.
zoran13 |  27 .05. 2023 ob  23: 30
Čeravno se bivši poslanec Zmago Jelinčič zelo sklicuje na predsednika Josipa Broza Tita, mu je glede na njegove ekstremistične ideje zelo različen in si ni prizadeval za ločevanje državljanov po narodnosti, rasi ali veroizpovedi, medtem, ko mu Zmago Jelinčič ob odkritju spomenika pravi, da je za izgubo Trsta on odgovoren...
galeb |  26 .05. 2023 ob  10: 36
meni mi jelinčič ne pijaži ma tuki pa eko moj aplauz
japajade |  26 .05. 2023 ob  07: 37
11
V zemljiški knjigi piše, da je lastnik tki. vile v Žusterni še vedno Monika Jelinčič ! Do sedaj ni bilo še nikjer dosojeno ini objavljeno, da je to vila od Jelinčiča , da je njegova, je zgolj informacija nepoučenih .
Martin Kacur |  25 .05. 2023 ob  22: 30
Ma kakšna vila, kontrjner z rastlinjakom.