MATI 13-LETNIKA ŽELI, DA SIN NADALJUJE ŠOLANJE: Poslala je prošnjo, o strelskem napadu niti besede

Kronika

Mati morilca iz beograjske Osnovne šole Vladislav Ribnikar se je obrnila na institucije s prošnjo, da rešijo vprašanje nadaljnjega šolanja njenih dveh otrok. V pismu prosi za pomoč in navaja, da je položaj, v katerem se nahaja njena družina, zapleten. Strelskega napada ne omenja.

Mati dečka, ki je izvedel strelski napad na beograjski osnovni šoli je opozorila, da njena mlajša hči, ki je obiskovala isto šolo, ne more nadaljevati šolanja v isti ustanovi. Sin pa je na Kliniki za nevrologijo in psihiatrijo za otroke in mladino, od koder, kot poroča Blic, ne bo izpuščen. Pismo je poslala pred nekaj dnevi.

Osnovnošolsko izobraževanje je v Srbiji obvezno, zato bo deček šolanje nadaljeval individualno, preko spleta, v skladu s pogoji za hospitalizirane otroke. Tekom tega tedna naj bi bilo znano, ali bo prišlo do kakšnih sprememb in kakšen bo točen model njegovega šolanja.

Fotografija je simbolična.

Po poročanju Blica pa naj bi bilo gotovo to, da deček, če bo pouk spremljal prek računalnika, ne bo mogel dostopati do drugih vsebin, razen do zakonsko predpisanega spletnega pouka.

Zaslišanje dečka, ki je streljal na šoli

Deček je bil julija zaslišan na višjem državnem tožilstvu v Beogradu. Kot je od vira preiskave izvedel Telegraf.rs, je deček razkril, da mu je oče dal pištolo v roke na strelišču, kjer je z njim trikrat vadil streljanje. "Ne inštruktor, ampak njegov oče. Nato je inštruktorju povedal, naj ga uri streljanje z njegovima dvema pištolama. Oče je posebej zahteval, dal je pobudo, da se njegov otrok nauči natančnega streljanja," je povedal sogovornik.

Na zaslišanju je podrobno opisal, kako je vstopil v sef, kjer je imel njegov oče pospravljeno orožje. Gre za sef, ki ima za varovalo kodo s tremi številkami. Prvi dve sta bili že nastavljeni, ugotoviti je moral le še tretjo številko. Po besedah sogovornika je deček precej zlahka odprl sef in domneva se, da je odgovoren oče, ker ni dovolj zavaroval kraja, kjer je hranil orožje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .08. 2023 ob  20: 05
*pospravljeno orozje?