MED MATURANTI POTRDILI ŽE 42 OKUŽB: Krek od organizatorjev teh izletov pričakuje, "da se končno streznijo"

Slovenija

S covidom-19 je okuženih že 42 mladih, ki so se prejšnji teden vrnili z maturantskega izleta v Grčiji. Okužbe naj bi potrdili tudi med tistimi, s katerimi so bili maturanti v stiku. Direktor NIJZ Milan Krek okužene poziva, da se držijo izolacije.

Med dijaki, ki so se 17. in 18. avgusta vrnili z maturantskega izleta iz Grčije, so potrdili že 42 okužb s covidom-19, je v izjavi za medije povedal direktor NIJZ Milan Krek. "Prosim starše, pedagoge, svojce in njih same, da se držijo omejitve, da ne hodijo okoli," je dejal Krek in mlade pozval, naj v času 10-dnevne izolacije ne hodijo na zabave.

Skupaj se je maturantskega izleta udeležilo več kot 600 mladih. Vsi okuženi so že v izolaciji, vse ostale pa so na NIJZ opredelili kot rizične stike, zato bodo danes z ministrstva za zdravje prejeli karantensko odločbo. Pred tem se je sicer 28 dijakov že samoprijavilo.

Epidemiologi zdaj iščejo sekundarne stike. Vsi svojci, prijatelji in drugi, ki so bili v stiku s pozitivnimi maturanti, bodo prejeli karantensko odločbo. Neuradno so okužbe med sekundarnimi stiki že potrdili, na vprašanje koliko, pa Krek ni odgovoril.

"Pričakujemo pa od vseh organizatorjev tovrstnih izletov, da se končno streznijo in da končno razumejo, da če je država na rdečem seznamu, da je nevarna. Da končno razumejo, da če bodo v rdeče države vozili naše ljudi, da je skoraj neizogibno, da se bodo ljudje okužili in da bodo tudi nazaj prišli okuženi," je navedel Krek. Od turističnih agencij zato pričakuje odgovornost in razumevanje trenutne situacije v Sloveniji, ki naj je ne poslabšujejo.

Krek je sicer prejel tudi nekaj klicev jeznih staršev, ki so minuli teden precej časa čakali na svoje otroke na Letališču Jožeta Pučnika, saj so pristojni pri njih po povratku v Slovenijo preverjali dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT oziroma morebitne okužbe z novim koronavirusom. Kot je dejal Krek, je postopek potekal v skladu z zakonodajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kr neki |  24 .08. 2021 ob  08: 11
OBALA1 ..kako odgovarja, samo poslusa ukaze maresalota, ni teorije da bi kej odgovoru ????????????????
magik |  23 .08. 2021 ob  18: 49
-2
Krek je sicer prejel tudi nekaj klicev jeznih staršev, ki so minuli teden precej časa čakali na svoje otroke na Letališču Jožeta Pučnika, saj so pristojni pri njih po povratku v Slovenijo preverjali dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT...

A ja? Jezni starši?....najbrž ste šele na letališču ugotovili kar že več mesecev vsi vemo.....POGOJ PCT ob prehodu meje v Slovenijo!
Ja, jezni starši, vaši srčki, sončki, scrkljnčki... ko se jim zazdi, pa tudi alkoholiki, narkomani, vandali, NISO NOBENA IZJEMA!
Fritla |  23 .08. 2021 ob  17: 53
-10
Oramai je jasno, da t.i. čredne imunitete ne bomo dosegli in bo virus sam odločal kaj in kako s svojimi žrtvami.
Zasluge za to norost tudi no-vaxx talibanom, da so nas s svojo samomorilsko propagando pahnili najmanj 150 let nazaj, ko virusov še niso poznali.
vseved |  23 .08. 2021 ob  17: 41
-2
@obala1, kaj če bi Krek dal vsakemu mlademu kak exstazy , namesto da jih prosi da ostanejo doma kak dan .
Obala1 |  23 .08. 2021 ob  16: 51
Krek, kako te ji sram, da tej mladini kradeš njihovo mladost In čas …aja, ti ne ves kaj pomeni sram ker odgovarjas samo marešalotu