MED MLADIMI SE ŠIRI SMRTONOSNA DROGA: Spominja na sladkarijo, v nevarnosti so tudi otroci! (FOTO, VIDEO)

Svet

Informacije o novi drogi se širijo tudi prek družbenih omrežij; opozorila so namenjena zlasti staršem, saj so v nevarnosti tudi mlajši otroci.

DEA, ameriška agencija za boj proti drogam, je izdala opozorilo pred novo drogo, ki so jo mamilarski karteli lansirali, da bi spodbudili zasvojenost z drogo med mladimi in celo otroci. Gre za Mavrični fentanil (angl. Rainbow fentanil), ki je fentanil v obliki tablet ali praška v različnih svetlih barvah, oblikah in velikostih, spominja pa na sladkarijo. V resnici pa gre za izjemno nevarno snov, ki je hitro zasvoljiva in potencialno tudi smrtonosna.

Fentanil je namreč sintetični opioid, ki je 50-krat močnejši od heroina in stokrat močnejši od morfija. Samo dva miligrama fentanila, kar je enako 10 do 15 zrnom kuhinjske soli, velja za smrtonosni odmerek.

@wifey_mommy_gigi D.E.A. warning that Rainbow Fentanyl is here and it's made to TARGET CHILDREN ???????? It's already been found here in Detroit, and they say it's everywhere. PLEASE talk to your children #FYP #DEADLY #PARENTS #PARENTSOFTIKTOK #CHILDREN #KIDS #POLICE #POLICEOFTIKTOK #DEA #FENTANYLAWARENESS #DRUGAWARENESS #LEAVEOURCHILDRENALONE #LEAVEOURKIDSALONE #SAVETHECHILDREN #ADDICTION #RECOVERY #DRUGUSE #TARGETING #OURCHILDREN #DETROIT #MICHIGAN #USA #UNITEDSTATES #CRIME #CRIMETOK #DANGEROUS #TALKTOYOURKIDS #TALKTOYOURCHILDREN #TEACHERS #MOTHERS #MOMS #MOMSOFTIKTOK #DADS #DADSOFTIKTOK #FATHERS #FATHERSOFTIKTOK #MOTHERSOFTIKTOK #SCARY ♬ original sound - Wifey_Mommy_Gigi

Največ smrti zaradi prevelikih odmerkov drog je povezanih prav s sintetičnimi opioidi, med katere spada tudi fentanil. Človeka lahko ubije že ena tabletka fentanila! Zato v ZDA že poteka kampanja za ozaveščanje staršev in širše javnosti o nevarnosti fentanila, saj so večbarvni fentanil organi DEA v ZDA zasegli avgusta letos že v 18 zveznih državah. Po mnenju DEA so za veliko večino fentanila, ki se prodaja v ZDA, odgovorni mehiški mamilarski karteli.

Opozorila o nevarnosti nove droge se širijo tudi prek družbenih omrežij.

@lavonnedupont #duet with @dude_cowboy #fentenylawareness #rainbowfentanyl #saveourkids #fyp #viral #LikeAMonarch ♬ original sound - Dude&Cowboy

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija