MED RANJENIMI UČENCI DVA ŠE V KRITIČNEM STANJU: Vsi ranjeni v napadu blizu Mladenovca pa v smrtni nevarnosti (VIDEO)

Svet

Po napadu na osnovni šoli v Beogradu, kjer je 13-letnik v sredo ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil, sta dva ranjena otroka še v kritičnem stanju, dva pa so odpustili iz bolnišnice, je danes v izjavi za medije dejala srbska ministrica za zdravje Danica Grujičić. Vseh 13 ljudi, ki so bili ranjeni v strelskem napadu blizu Mladenovca v četrtek zvečer, pa je še vedno v smrtni nevarnosti.

Danica Grujičić

Kot je pojasnila, je še vedno kritično stanje deklice, ki jo je 13-letnik ustrelil v glavo in se zdravi na pediatrični kliniki. V kritičnem stanju ostaja tudi deček, ki je v drugi bolnišnici. Ima poškodovano hrbtenjačo in ne more premikati rok in nog. "Potrebnih bo veliko prizadevanj, da bo ozdravel," je še dejala ministrica.

Še enega ranjenega dečka in učiteljico so po ministričinih besedah premestili z oddelka za intenzivno nego in se dobro počutita, poročajo srbski mediji.

V Srbiji se je sicer danes začelo tridnevno žalovanje za žrtvami strelskega napada, v katerem je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico. Na več šolah danes ni pouka, saj želijo sindikati s stavko opozoriti na razmere v šolstvu.

Vsi ranjeni v napadu blizu Mladenovca v smrtni nevarnosti

Vseh 13 ljudi, ki so bili ranjeni v strelskem napadu blizu Mladenovca v četrtek zvečer, je še vedno v smrtni nevarnosti, je danes poudarila srbska ministrica za zdravje. Kot je pojasnila, pri strelnih ranah ni nikoli povsem jasno, kaj vse je poškodovano, poročajo srbski mediji.

V napadu je bilo ubitih osem ljudi, 13 pa jih je bilo po besedah ministrice ranjenih. Srbski mediji so pred tem poročali o 14 ranjenih.

Med ranjenimi je bilo po besedah ministrice najhuje poškodovano 18-letno dekle, ki je dobilo dve strelni rani in ima hude poškodbe jeter, morali so ji odstraniti ledvico ter del debelega črevesa in dvanajstnika.

Med poškodbami ostalih ranjenih je ministrica Grujičić omenila površinske rane na prsnem košu, poškodbe glave, spodnjega dela medenice, trebušne votline, stegna, kolena in goleni. Več ranjenih je tudi izgubilo veliko krvi. Po napadih so številni Srbi darovali kri, da bi pomagali poškodovanim. Ministrica je dejala, da trenutno ne potrebujejo novih odmerkov krvi.

Glede stanja ranjenih, ki so v bolnišnicah in so jih operirali, je ministrica dejala, da je stabilno, da pa so zaradi strelnih ran vsi še v smrtni nevarnosti. Je pa le eden v kritičnem stanju, je še povedala Grujičić.

21-letni napadalec je v četrtek pozno zvečer v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje blizu Mladenovca, kakih 60 kilometrov južno od Beograda, streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Mladeniča je policija po obsežni iskalni akciji prijela davi v okolici vasi Vinjište in Grošnica blizu Kragujevca. Policiji naj bi se predal sam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija