Messi se vrača

Štirikratni zaporedni najboljši nogometaš na svetu po izboru Fife Lionel Messi se je po poškodbi stegenske mišice pred dvema tednoma spet vrnil v ekipo in v ponedeljek s soigralci pri katalonskem velikanu Barceloni že opravil prvi trening. Argentinec si je poškodoval stegensko mišico na prvenstveni tekmi Barcelone v Almerii (2:0) konec septembra.

Messi se je poškodoval na tekmi primere division v gosteh pri Almerii 29. septembra, le malo zatem, ko je zabil še 11. gol v le devetih nastopih to sezono v španskem prvenstvu in ligi prvakov.

Argentinski zvezdnik je tako ostal na okrevanju v Barceloni in ni odpotoval domov, kjer bi zaigral za argentinsko reprezentanco. Selektor Alejandro Sabella je namesto njega za kvalifikacijski tekmi s Perujem in Paragvajem za nastop na mundialu 2014 v Braziliji, kamor se je Argentina že uvrstila, naknadno vpoklical 20-letnega napadalca milanskega Interja Maura Icardija.

Klubski zdravniki pričakujejo, da bo 26-letni Messi dovolj pripravljen, da bo zaigral že na sobotni prvenstveni tekmi proti Osasuni, preden Barco čaka pomemben teden, ko bo najprej gostovala pri Milanu v ligi prvakov, nato pa doma na el clasicu 26. oktobra gostila Real Madrid.