MIMO KOPRA JIH TIHOTAPIJO CELO ŠPANCI: Na Šmarski prijeli voznika s polnim avtom Bolivijcev

Kronika

Ob 19.00 so na Šmarski cesti v Kopru policisti ustavili Renault master, španskih registrskih oznak, ki ga je vozil 33-letni Španec. Z njim je bila 34-letna sopotnica, prav tako Španka. Prevažala sta pet državljanov Bolivije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi postopki še potekajo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, kjer so v zadnjih 24 urah obravnavali vsega skupaj 20 nezakonitih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična.

Ob 14.00 so koprski policisti v Turkih ustavili avtomobil Audi A6, romunskih registrskih oznak, ki ga je vozil 29-letni Romun. Z njim se je peljalo osem tujcev, štirje Iračani in štirje Turki, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Včeraj so na deželni konferenci organov javne varnosti Furlanije-Julijske krajine (FJK) preučili varnostne razmere v zvezi z nezakonitimi migracijami na t. i. balkanski poti in napovedali povečanje nadzora na meji s Slovenijo. Nadzor bodo spet izvajale mešane patrulje italijanskih in slovenskih policistov. V tržaški pokrajini se je število nezakonitih migracij povečalo za kar 70 odstotkov.

Sicer so policisti na območju PU Koper posredovali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 130 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno šodo, dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

Na delu vlomilci

V Kopru je nekdo poskušal vlomiti v poslovni prostor, vendar mu ni uspelo in je od dejanja odstopil.

V Dekanih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je ukradel gotovino.

V Portorožu je neznanec ponoči vlomil v lokal, iz katerega je prav tako odnesel gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija