MIŠIČA PODPRLA CELO BRŽANOVA STARŠA: Proti komu Popovič sploh kandidira v drugem krogu?

Koper

Kljub temu da so nekateri mediji praktično sami dvigali tenzijo v kampanji, češ da gre za izredne razmere, na terenu v Kopru in tudi na socialnih omrežjih tega niti slučajno ni bilo videti. Če se spomnimo prejšnjih kampanj, je bila letošnja zelo korektna. Oba kandidata, ki sta se uvrstila v drugi krog, Boris Popovič in Aleš Bržan, obljubljata korektno nadaljevanje kampanje in za zdaj držita svojo obljubo. Tretje mesto je pripadlo Gašparju Gašparju Mišiču, četrto Olgi Franca. Oba sta že napovedala, da bosta v drugem krogu podprla Bržana. A kaj se pravzaprav dogaja v ozadju? 

Praktično edina izrazito negativna kampanja je bila vodena s strani Gašparja Gašparja Mišiča, oziroma njegovega 'tabora', v katerem prednjačita javnosti znana, razvpita sindikalista Mladen Jovičič in Mirko Slosar. Na socialnih omrežjih je bilo zaznati kar nekaj profilov, ki so zelo aktivno vodili izrazito negativno kampanjo proti Popoviču, sedaj pa jih ni več. Izbrisani so.

Glede na dosežen rezultat Mišiču je v Kopru uspelo zbrati borih 6,9 odstotka glasov bi pričakovali, da bo Mišič razumel jasno sporočilo volivk in volivcev, a kot vse kaže, ga ni. Vsi vemo, da gre za zelo tesnega Popovičevega sodelavca. Tak machiavelski obrat, kjer naenkrat kritiziraš vse, kar je Popovič gradil leta istočasno pa si ga ves ta čas brezpogojno podpiral, občudoval in se iz volka čez noč preoblečeš v pohlevno ovčko, pač nikakor ne more prinesti boljšega rezultata, kot ga je.

Mišič sicer sedaj ihtavo poskuša prodati svoj poraz kot "veliko zmago" in nacionalnim televizijskim hišam ponuja svojo verzijo resničnosti, kjer si praktično lasti zasluge, češ on je tisti, ki je v Kopru omogočil drugi krog. In ne samo to. 

Mišiča podprla Bržanova starša?! 

Podpore Bržanu s strani koprske opozicije počasi kapljajo, pohitela sta le Mišič in Franca. Oba sta že v ponedeljek napovedala, da bosta v drugem krogu podprla Bržana. A Mišič Bržana ni le podprl, ampak še več, novinarjem je celo priznal, da sta njegovo (Mišičevo) kandidaturo podprla tudi Bržanova starša (ali mu dala podpis h kandidaturi), kar je seveda precej neugodna pozicija za Bržana. Proti komu torej Popovič zares kandidira v drugem krogu? 

Podpora staršev županskega kandidata drugemu kandidatu je precedens ne samo v Kopru, Sloveniji, ampak verjetno tudi na svetu!

S to izjavo Mišič ni le vpletel Bržana in sebe v politično mahinacijo, kot je v Kopru še ni bilo, ampak celo njegove starše. "Moram vam priznati, da so mi podporo za kandidaturo dali tudi starši Aleša Bržana, zato da se zgodi drugi krog," je Mišič dejal po nedeljskih volitvah za Planet TV. 

Potem je Mišič v prispevku neke druge komercialne televizije znova napovedal, "da bo zelo aktivno zraven v kampanji" v drugem krogu, kar je že sedaj nesporno dejstvo, saj ima praktično več pojavnosti v medijih kot Bržan, ki je dosegel 30 odstotkov podpore. Mišič pa 6,9 odstotka. Brez Jovičića, Slosarja in 'njihovega' načina privabljanja volilvcev bi Mišič, upamo si trditi, prejel manj glasov od Marka Breclja

Le od kod tako veselje v taboru Mišiča in nekaterih žerjavistvov ob tako slabem rezultatu? 

Kaj to pravzaprav pomeni?

Mišič je na vprašanje novinarja POP TV povedal tudi, da podpore Bržanu ne pogojuje s podžupanskim mestom ali celo vrnitvijo v koprsko Marjetico. Bržan se tako že sooča z ljudmi, ki mu očitno altruistično želijo le pomagati in v zameno ne zahtevajo ničesar. Ali pač?

Vprašanje, ki si ga moramo zastaviti, je jasno. 

Kdo sploh vleče niti v ozadju in kako bo Aleš Bržan uspel prepričati ljudi, da ni že postal marioneta v rokah nekega kroga ljudi, ki jim očitno ni problem zamenjati praktično vsa prepričanja čez noč, dovčerajšnje prijatelje in tesne sodelavce pa postaviti na sramotilni steber, s takšno lahkoto?

Kot že ptički čivkajo po Kopru, naj bi se pozicije tako na občini kot v Marjetici, na stanovanjskem skladu, v zdravstvenem domu, na zavodu za šport delile s polno paro. Mišič naj bi tako znova postal direktor Marjetice, Janez Starman direktor občinske uprave, njegov brat Marko Starman pa bi iz Občine Izola presedlal v Koper, na mesto vodje urada za okolje in prostor. Ob takem razpletu bi se dolgoletna želja po prevzemu oblasti v Kopru družini Starman končno uresničila. 

Deli novico:

MELITA |  22 .11. 2018 ob  19: 03
-13
Srčno upam, da ne mislite resno in upam, da se tako kot
mi v zaledju, tudi v Kopru ljudje počutijo svobodno.
SREČNO!
Joža |  22 .11. 2018 ob  18: 52
49
Še vedno ne štekate v KJN.
Ljudje ne potrebujejo betona, potrebujejo svobodo.
MELITA |  22 .11. 2018 ob  18: 48
-16
Žal te volitve očitno več niso namenjene temu za kar bi naj bile. Cilj volitev za župana v Kopru, kakor tudi drugje, bi naj bil izbira človeka, ki naj naslednja 4 leta vodi občino. V naši občini je ta predvolilna kampanja pokazala, da ni naš cilj izbrati župana, ki bo s srcem delal za dobro ljudi, pač pa nekoga, ki ne bo gospod Boris Popovič.
Na veliko slišimo, koliko je naš sedanji župan pokradel, vendar bi mu en mandat ( 4 leta ) bil dovolj, da si uredi, kar je želel. Pa hoče dalje.
Ljudje, ki že leta prihajamo v Koper se zavedamo, da takega napredka brez nekoga, ki si upa, je "avtoritetiven" in dela s srcem, nebi imeli.
Gospod Aleš Bržan je mogoče res lahko obetaven za tako funkcijo, a so ga žal drugi vključili v neke svoje projekte za dosego ciljev, ki z razvojem Kopra in našega podeželja nimajo prav veliko. Če iz ozadja, sedaj že javno priznano, iz ospredja, vodi bitko proti našemu županu nekdo, ki se je v Kopru prijavil pred par dnevi, iztožil od Luke Koper za
nas nedoumljiv znesek =660.000,00 eur, pa kljub temu od delavcev zaposlenih v Luki Koper dobi podporo na županskih volitvah, se je za vprašat kaj se v Kopru resnično dogaja.
Ob zahtevi takšne odškodnine od Luke Koper, se mi poraja vprašanje, za kakšen znesek, v lastni žep nekoga, bi bili pripravljeni pristati na prodajo deleža, ki ga ima v Luki Koper občina Koper? Pa misite, da nekoga, ki se je včeraj prijavil v Kopru, da lahko kandidira za župana, sploh to briga?
Ima naše mesto, mi, naši otroci in vnuki prihodnost, kakršno si želimo? Razvoj se lahko nadaljuje ali pa tudi ne, je pa dejstvo, da bo nekdo, ki je v Kopru rojen, tu živi in dela, za
našo občino sigurno pametnejša izbira. Naj bo v Piranu župan kdorkoli, za Koper nam pa ni vseeno. KOPER JE NAŠ !!!


hahaha kak smeh  |  22 .11. 2018 ob  18: 41
30
"...iz štaba apeliramo na vas, da ste na FB aktivnejši, da delite, všečkate, skratka da Koper je naš stran ponori. pišite komentirajte, , prosite prijatelje. Vsem sorodnikom to povejte. Vsi morajo biti aktivni. Delit in še 1x delit...treba je bit aktiven še na Koper je moj in tvoj in j..bat vse po spisku..".
No pa ste se aktivirali a ne @Nika (verjetno štravs in ostale...). Hahahaha kak smeh ste vi. Dovolj nam vas je! Glejte Primorsko kroniko ob 18.40 uri TV Koper!
Koper |  22 .11. 2018 ob  18: 35
-31
Ne zamenjam Kopra za nič na svetu in ne zamenjam našega župana za nič na svetu!
delavci marjetice |  22 .11. 2018 ob  18: 34
-19
Niti pomislit nocem da bi Misic postal spet direktor marjetice, tako kot nas je on maltratirau nas ni noben ! na bruhanje mi gre ko pomislim kdo vse stoji tle zadaj in kaksna je to mafija! Sem prepričan da vec kot pol marjetice da isti dan odpoved , sej cene jo pa dobi iz strani misica itak
Moj glas |  22 .11. 2018 ob  18: 32
-18
V 2 krogu Popoviču...Čeprav v prvem šel brźanu...Kaj ti je tega treba bran. ..delaš napako za napako s tem nas zgubljaš
Soočenje |  22 .11. 2018 ob  18: 23
15
Glede na pohvale Bržana se mi zdi, da bo še on volil Borisa Popoviča !
Misko |  22 .11. 2018 ob  18: 20
Se hvali da je on čudo delec druge kroga....Po 2 Dec. Se bo hvalil da je on potopil Bŕžana
Zaradi |  22 .11. 2018 ob  18: 18
Olge ne definirane gre moj glas ve se kam
zaradi takih člankov |  22 .11. 2018 ob  18: 14
imam vklopljen adblock na tem portalu
Spela |  22 .11. 2018 ob  18: 01
-9
Živela sem v mišicevem bloku zaradi sporov z njim pristala na tv ..Vse tožbe sem dobila ..Ni spoštoval pogodbe ...sedaj preseljena v Koper .ul 15 maja živim mirno naprej medtem ko mi mišic plačuje lagodno življenje zaradi njegovih nebuloz in zgube na sodišču ...komu bom oddala glas je uganka za vas..pa lep miren večer naprej
1