MIŠIČU ZNOVA SPODLETELO, ZMAGA KORENIKI: "Verjamem, da nam bo uspelo narediti trdno koalicijo" (VIDEO)

Piran

V drugem krogu županskih volitev je zmago s skoraj 1000 glasovi več odnesel Andrej Korenika s svojo listo, med drugim pa ga je podprlo tudi Gibanje Svoboda. Gašpar Gašpar Mišič je s kandidaturo v Piranu poskusil že dvakrat, nato se je skušal prebiti na čelo občine Ankaran, kasneje Kopra, letos pa ponovno v Piranu ni uspel.

"Vesel sem, ponosen sem na ekipo, s katero smo skupaj dosegli – to sem poudarjal celo kampanjo, da ne gre za posameznika. Torej županovanje ni nek čarovnik, ki lahko vse reši, lahko pa z ekipo, z dialogom in tudi da se prisluhne občanom in drugim svetniškim skupinam," je po zmagi povedal novi župan Pirana Andrej Korenika in dodal, da namerava tako tudi delovati. Poudaril je, da se občine brez koalicije ne da voditi, pripravljen pa je sodelovati tudi z Mišičem.

Tudi poraženec drugega kroga Gašpar Gašpar Mišič je poudaril pomen sodelovanja v občinskem svetu: "Ni pomembno, kdo je župan občine Piran, v kolikor stavimo na dialog in sodelovanje. V kolikor vse občinske svetnice in svetniki dojamemo, da moramo dati na prvo mesto najprej programske prioritete, ki so odraz naših občank in občanov."

Oba kandidata sta si že sinoči izmenjala čestitke. Sicer pa je Andrej Korenika prepričal 58,48 odstotkov volivk in volivcev, Gašpar Mišič pa 41,52 odstotkov. Volilna udeležba je bila relativno nizka, znašala je namreč 38,43 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .12. 2022 ob  12: 52
16
Seljačino, spelji se nazaj na jug!
Gabrijel |  05 .12. 2022 ob  21: 45
60
Če ne bo Korenika odrezal GGM prvi trenutek, bo tako kot Đenio precej hitro postal zgolj lutka, ki jo upravlja portoroška naveza GGM-Hot. Beda od ljudi in beda od občine...2.del
cazzimperio  |  05 .12. 2022 ob  18: 03
71
Lisica ggm pravi, da ni pomembno kdo je župan?
Seveda.
Zakaj pa je v komunali dan žalovanja.

Korenika pazi se lisice