MISTERIJ ŽENSKE S KRKA ŠE VEČJI: Našli so njeno denarnico (FOTO)

Kronika

Hrvaški policisti še vedno ugotavljajo, kdo je neznana ženska, ki je bila pred desetimi dnevi najdena na težko dostopnem območju v okolici Dobrinja, med krajema Čižići in Rudine, na otoku Krku. Gospa govori angleški jezik z britanskim naglasom, vendar ne ve, kdo je, oziroma se ničesar ne spomni. Poleg tega da bi lahko bila Britanka, so se zdaj pojavile tudi informacije, da bi lahko bila Slovakinja. Gorski reševalci so ob ženski našli odvržen nahrbtnik, v katerem je bila denarnica.

O neznani ženski, ki so jo pred desetimi dnevi našli poškodovano na težko dostopnem terenu na otoku Krk, so poročali tudi največji svetovni mediji – britanska Daily Mail in The Sun ter ameriški CNN. A kljub temu hrvaška policija ni prišla do nobenih bolj oprijemljivih informacij.

Gorski reševalci so v njeni bližini našli odvržen nahrbtnik, v katerem je bila kozmetika, nekaj oblačil, obutev, sprej za komarje in denarnica, v kateri pa ni bilo denarja in osebnih dokumentov. Denarnica je bila prazna. Prav tako ženska ni imela telefona. Hrvaška policija je za pomoč pri razreševanju primera zaprosila Interpol.

Poleg tega da bi ženska lahko bila Britanka, so se pojavile nove informacije, da bi lahko bila Slovakinja. Oglasili naj bi se Čehi, ki trdijo, da je ženska Slovakinja in da so se z njo družili. Hrvaška policija preverja tudi to informacijo, a tudi številne druge indice. Primer je še toliko bolj misteriozen, saj ženska ni bila prijavljena kot pogrešana.

Njeno zdravstveno stanje naj bi bilo stabilno, zdravi se v reški bolnišnici. Ko bo odpuščena, bo skrb zanjo prevzel center za socialno delo.

Na krški policijski postaji pravijo, da jih kontaktirajo ljudje iz celega sveta, vendar do sedaj še niso dobili kakšne posebej koristne prijave oziroma informacije. Prejeli naj bi okoli 30 elektronskih sporočil iz Francije, Nizozemske, Velike Britanije, Amerike in Hrvaške. Ljudje jim pošiljajo fotografije oseb, ki so podobne najdeni ženski, pišejo, kje ta oseba živi in s čim se ukvarja, od kod jo poznajo. Policija maile natančno preverja.

Nepoznano, izgubljeno in dezorientirano žensko so gorski reševalci našli na predelu obale, kjer je stena. Tam naj bi se nahajala celo noč, dehidrirana in izčrpana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  22 .09. 2021 ob  12: 41
-1
Podobna je vidkinji Mirjani iz Međugorja, ki baje betonira plažo tam nekje blizu.