MISTERIOZNO: Iz te države poročajo o sumljivih primerih okužb

Svet

V BiH so danes potrdili 168 novih okužb z novim koronavirusom, hkrati poročajo o dveh sumljivih primerih iz bolnišnice v Tuzli. V Srbiji so ob napovedih, da bodo poostrili nadzor ob vrnitvah iz tujine, potrdili najmanj novih okužb od začetka junija. Iz Severne Makedonije poročajo o 37 novih okužbah in štirih smrti zaradi covida-19.

V Bosni in Hercegovini je nazadnje zaradi covida-19 umrlo devet bolnikov, med njimi je zdravnik. Iz bolnišnice v Tuzli poročajo o dveh bolnikih, ki sta v preteklosti že zbolela za covidom-19, sedaj pa poskušajo ugotoviti, ali se je bolezen vrnila v novi obliki, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Direktor Kliničnega centra v Tuzli Vahid Jusufović je izjavah za medije dejal, da gre za moškega in žensko, pri katerih sumijo ponovno okužbo, kar še niso potrdili, tako da obstaja možnost, da gre za "staro, neozdravljeno okužbo". Oba so v preteklosti že zdravili zaradi novega koronavirusa, nato pa sta bila njuna testa dvakrat negativna. Moški se je v bolnišnico z bolezenskimi znaki vrnil po 25 dneh. Pred sedmimi dnevi so v bolnišnico sprejeli žensko, pri kateri so v drugo potrdili prisotnost novega koronavirusa. Zdravstveno stanje moškega je stabilno, zdravstveno stanje ženske, ki je utrpela možgansko kap, pa je slabo.

Skupno so Federaciji BiH v zadnjih 24 urah opravili 1133 testov na okužbo z novim koronavirusom, od katerih jih je bilo pozitivnih 129. V Republiki srbski so med 586 testi okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 39 ljudeh.

V Srbiji so v zadnjih 24 urah opravili 5930 testov in potrdili 29 novih okužb z novim koronavirusom, kar je najmanj po 2. juniju. V srbskih bolnišnici se trenutno zaradi covida-19 zdravi 391 bolnikov, od tega jih je 28 na ventilatorjih. V Srbiji bo v petek ob 18. uri začel veljati strožji nadzor nad vsemi srbskimi državljani, ki se vračajo iz tujine. Kot so pojasnili v Beogradu, to ne pomeni karantene ali samoizolacije, se pa bodo morali vsi v 24 urah po prestopu meje obvezno javiti epidemiologu ali izbranemu osebnemu zdravniku.

V Severni Makedoniji so v zadnjih 24 urah opravili 464 testov in potrdili 37 novih okužb z novim koronavirusom. Štirje bolniki so zaradi covida-19 umrli. Največ novih okužb, 20, so potrdili v Skopju, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija