MLADE SLOVENSKE KOŠARKARICE EVROPSKE PRVAKINJE: Fantom zmanjkalo za 3. mesto, bodo pa igrali na SP

Slovenija

Slovenske košarkarice do 18 let so na evropskem prvenstvu (EP) v bolgarski Sofiji v finalu premagale Portugalke z 59:44 in zasluženo osvojile evropsko prvenstvo B divizije, s tem pa dosegle uvrstitev v A divizijo.  Slovenska moška košarkarska reprezentanca do 18 let pa je v turškem Izmirju evropsko prvenstvo končala na četrtem mestu. V tekmi za bron je izgubila proti Srbiji s 67:70.

Slovenke so že v skupinskem delu nanizale same zmage. V prvih treh obračunih so premagale reprezentance Estonije, Bolgarije in Ukrajine, v četrtfinalu so z 59:56 ugnale Hrvatice, v polfinalu z 82:48 Slovakinje in včeraj v finalu še Portugalke.

Odločitev o zmagovalcu v malem finalu moških pa je padla šele v zadnji četrtini. Slabe tri minute pred koncem so si srbski košarkarji priigrali deset točk prednosti (57:67), a so jih bojeviti Slovenci ujeli. Ob zaostanku 67:70 šest sekund do konca se je slovenska izbrana vrsta podala v zadnji napad, a je žoga ob metu za tri točke končala na obroču.

V sobotnem polfinalu je Slovenija proti gostiteljem izgubila s 64:79.

Kljub včerajšnjemu porazu so si košarkarji priigrali nastop na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo prihodnje leto potekalo na Madžarskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija