MLADI PLESALCI IN BALETNIKI ZBRANI V AVDITORIJU: Ob koncu tretje mednarodne delavnice pripravili nepozabno predstavo (FOTO)

Piran

Tretja mednarodna delavnica baleta in plesa Viaggo Danza 2019 se je včeraj zaključila z javno predstavitvijo, ko je na odru Avditorija Portorož nastopilo preko 80 udeleženk starih od 6 do 19 let. Gre za projekt Monice Merlo in Laure Magni, ki v Münchnu vodita baletno šolo oz. akademijo BMICA in tako sta že tretjič v času velikonočnih praznikov izpeljali delavnico baleta in plesa pri nas v Avditoriju.

Na zaključni prireditvi jih je pozdravil tudi župan Občine Piran Đenio Zadković, ki je v imenu občine podprl in pozdravil prizadevanja organizatorjev te mednarodne delavnice, ki vzgaja mlade v ljubezni do plesa. Izrazil je tudi željo, da bi se ta projekt nadaljeval prav pri njih v Portorožu.

"Naša občina je občina, v kateri imajo kulturne dejavnosti pomembno vlogo in plesne delavnice, vključno z izpiti in javno prireditvijo ob zaključku, predstavljajo dodatno popestritev kulturnega dogajanja in promocijo naše destinacije na širšem kulturnem področju. Mednarodna delavnica Viaggio Danza si prizadeva za izmenjavo mladih iz različnih držav in narodnosti, kar je za nas zelo pomembno. Tudi v naši sredini je prisotna italijanska narodna skupnost, ki je zelo aktivna tudi na kulturnem področju," je dejal Zadković.

Ob tem se je zahvalil Lauri Magni in Monici Merlo za vzpostavljeni stik ter vsem ostalim učiteljem in koordinatorjem plesnih delavnic "za izjemno delo, ki ga opravljate z mladimi plesalci. Želimo vam še veliko uspehov in na snidenje ponovno prihodnje leto," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija