MOČNO PREHITRO: Skozi Piran šel kar s 66 km/h!

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 130 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 346 klicev. Obravnavali so 40 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in osem tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali še 152 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek ob 14.30 so v predoru Kastelec zaznali prekoračitev hitrosti. Merilnik hitrosti je ujel 33-letnega državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom vozil 177 km/h. Ustavili so ga na Dragonji in v postopku ugotovili, da je vozil tudi brez obvezne zimske opreme. Izdali so mu plačilni nalog, voznik pa je globo poravnal.

Ob 19.40 je na avtocesti pri odcepu za Kozino 40-letni voznik z vozilom trčil v ograjo. Policisti so mu vozilo zasegli, saj mu je poteklo zdravniško spričevalo. Obdolžilni predlog sledi.

Zvečer pa so v Štorjah zasegli osebni avtomobil 33-letni voznici, ki se je izkazala z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Prislužila si je obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici so v soboto ob 1.30 zasegli vozilo 33-letniku, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na opiate. Obenem so policisti ugotovili še, da možakar sploh nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka pa ga tudi srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega spisali obdolžilni predlog.

V Hruševici je neznanec domačinu ukradel moped znamke Piaggio grillo, temno zelene barve, letnik 1990, vreden 450 evrov.

V Stepanih so s strehe kontejnerja ukradli štiri sončne panele s pripadajočo napeljavo in šest solarnih akumulatorjev. Lastnika so nepridipravi oškodovali za 3000 evrov.

V nedeljo ob 0.40 so v Topolcu pri Ilirski Bistrici odredili preizkus alkoholiziranosti 33-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pokazal rezultat 0,66 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.10 so policisti v Luciji ustavljali osebni avtomobil, ki pa znakov za zaustavitev ni upošteval. Voznik je vozilo zatem na cesti proti Seči ustavil in pobegnil peš, vendar so ga kmalu izsledili. 39-letniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, zato so mu odredili pridržanje, izdali pa so mu tudi plačilni nalog za več kršitev in obdolžilni predlog. V postopek se je vmešal še 28-letni sopotnik, za katerega so zaradi varne izvedbe postopka policisti uporabili sredstva za vklepanje, zatem pa so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Popoldan so bili policisti obveščeni, da je v Portorožu s kolesom padla 52-letna ženska. Ker je močno zavrla, je padla preko krmila kolesa in se huje poškodovala (izpah rame).

V Piranu je popoldan 42-letnik z motornim kolesom krepko prekoračil hitrost, saj je vozil 66 km/h na delu, kjer je omejitev 30 km/h. Ker mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, so mu motor zasegli, srečal pa se bo tudi s sodnikom. 

Ob 16.45 je v Prestanku 20-letnemu vozniku začetniku odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,43 mg/l. Obdolžilni predlog sledi.

V Portorožu so policisti popoldan odredili izredni tehnični pregled za moped, za katerega so posumili, da je predelan. V kolikor bo predelava potrjena, vozniku sledi obdolžilni predlog. 

V Postojni je nekdo vlomil v objekt in ukradel sef z gotovino, dokumenti in mobilnim telefonom.

Danes so policiste obvestili o vlomu na dvorišče podjetja v Divači, kjer so neznanci z osebnih avtomobilov ukradli 10 katalizatorjev. Podjetje so oškodovali za 2000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija