MORJE ZIMSKIH DOŽIVETIJ V PIRANSKI OBČINI: Začelo se bo z odprtjem največjega drsališča ob morju, končalo s koncertom presenečenja

Piran

S prižigom lučk v parku hotela Kempinski Palace Portorož in z odprtjem največjega pokritega drsališča ob morju v nekdanjem skladišču soli Grando se začenja raznoliko decembrsko dogajanje v piranski občini. Nekdanje skladišče soli se bo v mesecu decembru skrivnostno spremenilo v pravljično deželo, park hotela Kempinski Palace pa bo gostil tradicionalni božično-novoletni sejem, kjer bomo lahko ob glasbi v živo okusili "vse sladkosti življenja". Avditorij bo ponujal bogat gledališki in plesno-glasbeni program za vse okuse. Organizatorji napovedujejo silvestrovo na Tartinijevem trgu, novoletni skok v morje, ognjemet s koncertom na Trgu prekomorskih brigad in za zaključek pripravljajo še koncert presenečenja.

Med 1. decembrom 2023 in 7. januarjem 2024 bo v piranski občini potekal vznemirljiv in raznolik praznični program. Na tri, štiri, zdaj! se bo 1. decembra začelo Morje zimskih doživetij s prižigom lučk v parku hotela Kempinski Palace in koncertom skupine BQL. Otroke bo obiskal prvi dobri mož, Miklavž.

Dogajanje se bo nato preselilo v nekdanje skladišče soli Grando, kamor se vrača največje pokrito drsališče tik ob morju. Na dan odprtja bo drsanje do 20. ure brezplačno, sicer pa bo od 1. do 22. decembra za omejeno število otrok med tednom potekala vodena šola drsanja z učiteljico. Obiskovalci se bodo lahko po drsanju podali na sprehod skozi pravljično deželo. V pravljičnem gozdu bo postavljen Božičkov nabiralnik: otroci bodo lahko med 1. in 12. decembrom oddali svoja pisma, na katera bodo prejeli odgovore.

Ob delavnicah za otroke, glasbenih nastopih društev, plesnih nastopih in zborovskem petju bodo poleg drsališča v Grandu zaživele tudi Lučke v pravljičnem mestu: 2.,10., 14., 15., 16., 23., 24., 26. in 31. decembra bodo na sporedu raznolike otroške predstave. Prava novost v občini Piran bo pravljični vlakec, ki bo potnike in potnice vozil od Lucije do Pirana in nazaj ter bo povezoval praznično dogajanje na tej relaciji.

V hotelu Kempinski Palace Portorož bo 26. 12. potekal že 10. Festival Penin, ki bo ponujal izbrane penine, šampanjce in kulinarične presežke. Program bo popestril koncert ekstravagantnega violinista Pierpaola Fotija z DJ-em.

Na odrih Avditorija Portorož in Gledališča Tartini Piran bo decembrski spored bogat in raznolik: 8. decembra bo nastopila Severa Gjurin z zasedbo, 13. decembra Ukrajinski klasični balet z odlomki iz Hrestača in Trnuljčice, 16. decembra Lea Menard z lutkovno igrano predstavo za otroke Pasjedivščina in Dedkom Mrazom, 27. decembra pa Jure Lesar.

Še posebej praznična bosta božični gospel koncert v izvedbi The Mount unity choir pod taktirko Earla Bynuma Jr. 22. decembra in tradicionalni novoletni gala koncert z Orkestrom Slovenske filharmonije in solisti, ki bo na sporedu 30. decembra. Obilico smeha na silvestrski večer obljublja Rebeka Dremelj v novi komediji Jamska ženska.

Domačini in obiskovalci destinacije Portorož in Piran bodo novo leto dočakali na Tartinijevem trgu s skupino Booom! in Samuelom Lucasom. Na portoroški plaži bo 1. januarja tradicionalni novoletni skok v morje, nato pa ognjemet in koncert na Trgu prekomorskih brigad z italijansko pevko Alexio. Za vrhunski zaključek praznovanj pripravljajo organizatorji 6. januarja koncert presenečenja, ki ga ne gre zamuditi.

Skočite v morje doživetij! 

Z Občine Piran vam pošiljajo lepe pozdrave in se veselijo srečanja z vami v mesecu decembru.