MOŠKI DOŽIVIJO EREKCIJO TUDI DO PETKRAT NA NOČ: Ne boste verjeli pri katerih vseh starostih se to dogaja

Trendi

Jutranja erekcija je pravzaprav nočna erekcija. Čez noč se lahko pojavi tudi do petkrat, traja pa od 20 do 30 minut. Je neke vrste fiziološki fenomen, dogaja pa se moškem spolu - celo majhnim dečkom in otrokom v maternici.

Do erekcije pride zaradi zapletenega dela živčnega in endokrinega sistema, poroča 24sata. V budnem stanju, ko je človek spolno vzburjen, v možganih izvira sporočilo, ki živcem pošilja kemična sporočila. Ta vplivajo na krvne žile v penisu in jim prinašajo kri. Nato se kri "ujame" v penis, zaradi česar se širi in raste, kar povzroči erekcijo.

Nočne erekcije se pojavijo med REM fazo spanja, v kateri sanjamo. Pojavijo se, ko se aktivirajo tisti deli možganov, ki vpivajo na delo živcev za počitek, akcijo, strah, in ko so stimulirani hormoni za razpoloženje.

Ker erekcija nastane v REM fazi spanja, zbudimo pa se ravno iz nje, se tudi moški zbujajo z erekcijo. Ker je ponoči več stopenj spanja, imajo moški do pet erekcij na noč, ki lahko trajajo 20 do 30 minut. Vse pa je odvisno od kakovosti spanja. Z leti se pojav nočnih oziroma jutranjih erekcij zmanjšuje.

Jutranja erekcija, tako pravijo strokovnjaki, je na nek način povezana tudi s polnim mehurjem. Ta namreč stimulira živce, ki vodijo do hrbtenice, kar neposredno vpliva na erekcijo. 

Odsotnost jutranjih erekcij ni povezana z zdravjem penisa, lahko na na njihovo odsotnost vplivajo depresija ali diabetes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija