MOŠKO TRUPLO POD KRNOM: Gre za pogrešanega z območja PU Koper? (FOTO)

Kronika

Danes, 10. januarja zjutraj, je na območju Krna (gre za 2.244 metrov visok vrh v Krnskem pogorju na skrajnem jugozahodnem koncu Julijskih Alp) v občini Kobarid, od jutranjih ur dalje potekala iskalna akcija za pogrešanim moškim iz notranjosti Slovenije, ki jo je vodila PP Bovec. Policija je bila namreč včeraj, 9. januarja ob 20.16 obveščena, da svojci pogrešajo sorodnika z območja PU Koper, ki se je prejšnjega dne odpravil proti gori Krn (občina Kobarid). Kljub številnim izvedenim aktivnostim policije pogrešani včeraj pozno zvečer ni bil izsleden oz. najden; njegovo vozilo je bilo najdeno na parkirišču blizu Planine Kuhinja v neposredni bližini vasi Krn.

Danes zjutraj se je iskanje na tem območju nadaljevalo, pri iskanju so poleg bovških policistov in policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin in domačini. Ob 9.26 je bilo nad Kožljakom pod Krnom najdeno moško truplo na višini približno 1.500 metrov nadmorske višine. S strani zdravnika ZD Tolmin je bila odrejena obdukcija, da bi ugotovili natančen vzrok smrti, o najdbi trupla je policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Po prvih podatkih je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu med vzponom proti Krnu in kasneje med padcem podlegel telesnim poškodbam. Glede na sedanje ugotovitve je tuja krivda izključena. Kasneje so pokojnega s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali v Tolmin. Njegova identiteta bo dokončno ugotovljena in potrjena v nadaljnjem identifikacijskem postopku, glede na okoliščine najdbe trupla policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešano osebo.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija