NA BELEM KRIŽU VSE VEČ OBVESTIL REDARSTVA: Občina prometnega režima ne bo spreminjala (FOTO)

Piran

Bralec (ime hranimo v uredništvu) nas je opozoril na parkirno stisko, s katero se spopadajo prebivalci ulic Ivana Regenta in Razgled na Belem Križu. Kot pravi, že leta po tihem dogovoru parkirajo na pločnikih ob ulici, saj parkirnih prostorov nekateri pred hišami ne morejo urediti, ker ni prostora. A v zadnjem času jih vse pogosteje na avtomobilih pričaka obvestilo redarstva, od občine pa pričakujejo, da jim bo pri razrešitvi težave stopila naproti.

"Zadnja tri desetletja, kar sem že skoraj na svetu, je bilo vse okej, da vsi puščamo avte na pločniku, saj ne gre za grozno prometno ulico. Kot otrok pomnim, da ni bilo skrbi se igrati na ulici, saj so vsi vedno strpno počakali, da se umaknemo s ceste," pripoveduje bralec, ki živi na Belem Križu.

Kot pravi, se je situacija v zadnjem času spremenila, saj naj bi eden od sosedov neprestano klical občinske redarje. Ti lastnikom avtomobilov, parkiranih na pločniku, izdajajo obvestila pred globo. Kot pravi sogovornik, zdaj živijo v strahu, kdaj bodo morali poravnati kazen v višini 80 evrov. Zato si želijo težavam izogniti, o situaciji so obvestili tudi piransko občino.

"Občina Piran je seznanjena, da je občinska redarska služba prejela številne prijave s strani občanov na območju ulice Ivana Regenta in Razgled zaradi nepravilno parkiranih vozil, ki so parkirana na pločnikih in so na tem območju pešci primorani hoditi po cestišču," pa odgovarjajo na občini. Ob tem so priložili tudi spodnjo fotografijo starejše gospe s hojico. Na naše vprašanje, kaj lahko storijo za razrešitev problematike, pa so odgovorili, da redarska služba ukrepa zoper nepravilno parkirana vozila skladno z zakonom.

"Na tem območju so si nekateri stanovalci uredili apartmaje v garažnih in kletnih prostorih, posledično parkirajo svoje jeklene konjičke na pločnikih, ki so namenjeni vsakodnevnim peš potem okoliških stanovalcev," so očitno kritični do problematike na občini, kjer pravijo še, da za zdaj prometnega režima, denimo v enosmerno ulico, v ulicah Ivana Regenta in Razgled ne nameravajo spreminjati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
poc |  22 .01. 2020 ob  13: 15
Edino pravilno. Avte parkirajte na svoje parcele, ne pa na občinske pločnike
Tiramola  |  21 .01. 2020 ob  16: 54
Ja tako je kot ste napisali.
A tam parkirajo samo tisti, ki tu živijo in samo oni se tam tudi sprehajajo.
Poznam ulico. A imajo Pirančani in Lucijčani manj problemov s prometom?
Guardia-radiči, zdaj je zima bodite strpni do problemov. Ne kaznujte.
Lp
vseved |  20 .01. 2020 ob  20: 25
Vsaka od teh hiš ima lep vrt, dvorišče ,... pa naj si tam uredijo parkirišča. Ampak tudi v Ankaranu ni nič bolje.
Eho |  20 .01. 2020 ob  18: 45
Pločniki so namenjeni pešcem...Žal kljub pločnikom, se v teh uličicah rad dogaja, da pešci veliko krat hodijo dobesedno po sredini ceste za nameček nekateri celo z slušalkami v ušesih....
Veronika Izabela |  20 .01. 2020 ob  15: 03
20
Pločnik je namenjen pešcem, ne pa avtomobilom. Prav je, da občina ne popusti pritiskom nekaj posameznikov, ki so predelali garaže v apartmaje za turiste in zdaj zahtevajo, da jim občina dovoli, da avtomobile parkirajo na pločniku. Luda kuča d.o.o. Kazen in pika!
Ratman |  20 .01. 2020 ob  14: 52
24
Končno... Pločniki so namenjeni pešcem. Kdor parkira na pločniku, na katerem ni uradno označenega mesta za parkiranje, je v prekršku. Prav je, da se takšnega kaznuje, saj ogroža pešce, ki so najranljivejša skupina v prometu... Prav je, da ljudje spoznamo, da na cesti nismo sami. Da imajo naša brezvestna dejanja lahko hude posledice.