NA CEREJ SO SE PRIPELJALI S PIŠTOLO: Koprčani grozili domačinu

Kronika

Ob 16.57 so na PU Koper dobili klic, da nekdo s pištolo grozi na Cereju. Domačin je povedal, da so do njega pripeljali znanci iz Kopra in mu grozili s pištolo, zatem pa so odpeljali. Policisti so vozilo izsledili v Kopru, v njem pa ni bilo orožja. Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju, po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične.

V petek ob 10.50 so bili policisti obveščeni o pretepu v Ankaranu. Osumljeni so pretepli 38-letnega državljana Slovenije, ki je bil poškodovan odpeljan v bolnišnico. Dva storilca, državljan Slovenije in državljan Črne gore, sta bila prijeta na kraju. Za dva osumljena 29-letnika je bila podana kazenska ovadba zaradi nasilništva, v soboto je bil zanju odrejen pripor. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Pretep se je zgodil tudi v soboto ponoči v Kopru. Po prvih podatkih so se okoli 2. ure zjutraj med seboj sprli fantje, pri tem pa je eden vzel mobilni telefon drugemu, ki je želel poklicati prijatelja, ter z njim pobegnil. Policisti zbirajo informacije o dogajanju in ugotavljajo sum kaznivega dejanja tatvine.

Nasilna tako sin kot hči

V petek ob 16. uri so bili na policiji obveščeni, da v Kopru sin grozi očetu, in sicer, da ga bo fizično napadel. Sledi mu kazenska ovadba. Tudi postojnski policisti so v petek obravnavali nasilje v družini. Po opravljenih razgovorih je bil nasilnežu izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi pa mu še kazenska ovadba za kaznivo dejanje zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

V soboto so postojnski policisti intervenirali v bližnji vasi, kjer je razgrajala in grozila hči lastnikov hiše. V jezi je doma žalila, grozila in razmetavala pohištvo. Po zaključenih postopkih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje in poškodovanja tuje stvari.

Več vlomov 

Na Škofijah je nekdo v petek dopoldan vlomil v dve stanovanji v isti hiši. V obeh primerih je odnesel gotovino in zlatnino. Nekdo je vlomil tudi v stanovanje na Oljčni poti v Kopru ter ukradel zlatnino in denar.

Na Topolcu pri Ilirski Bistrici je nekdo nedovoljeno vstopil v hišo, pregledal vse prostore in odnesel gotovino iz različnih prostorov in iz blagajne. V koprski prodajalni pa je nekdo ukradel več parfumov. Policisti so po danem opisu izsledili moškega iz Dekanov. Povedal je, da je parfume že odvrgel. Po podaji pisne prijave sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 15.13 je na PU Koper poklicala zaposlena iz izolskega lokala in povedala, da je pred kratkim iz skladišča nekdo ukradel telefon. Osumila je stranke iz lokala. Policisti so vozilo izsledili in ustavili v Izoli. V avtu so bile štiri osebe, eden od njih, 46 let star državljan Italije, je dejansko ukradel telefon, vendar ga je že odvrgel. Pri pregledu na terenu je osumljeni poskušal pobegniti, kar so mu preprečili, uporabljena so bila prisilna sredstva, nakar je pričel še groziti policistom. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje drzne tatvine, zaradi kršenja javnega reda pa je bil izdan plačilni nalog.

Prav tako v Izoli je nekdo izkoristil nepazljivost natakarice in v lokalu ukradel natakarsko denarnico. Zvečer pa je v Planini v lokalu nekdo prijavitelju iz žepa ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Hujša prometna nesreča v Senožečah

V petek ob 23.43 je voznik osebnega avtomobila iz Razdrtega peljal proti Postojni in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v zaščitno odbojno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi enotni obdolžilni predlog zaradi hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

Le nekaj minut kasneje je voznik osebnega avtomobila na avtocesti proti Kopru zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo. Na cesti je bila namreč večja količina vode. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti (preizkus alkoholiziranosti 0,0).

Ob 22.48 v soboto se je v Senožečah zgodila ah hujša prometna nesreča. 66-letni domačin je vozil po regionalni cesti od Postojne proti Kozini. V križišču za Sežano cesta poteka v blagi levi ovinek, v katerem je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost in čelno trčil v varnostno ograjo. Varnostnega pasu ni uporabljal. Sledi mu plačilni nalog. Iz Splošne bolnišnice Izola so sporočili, da ima voznik hujše poškodbe.

18-letnik v avtu prevažal potnike s prepovedano drogo 

V soboto popoldan so v Senožečah zasegli osebni avto 20-letnemu vozniku začetniku iz Ribnice, ki ni podaljšal vozniškega dovoljenja in opravil tečaja varne vožnje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti v Seči ustavili vozilo, ki ga je peljal 18-letni domačin. V vozilu sta bila še dva sopotnika. Enemu so zasegli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, drugemu pa kovinsko škatlico s posušenimi rastlinskimi delci. Zasežena snov bo poslana na analizo in v primeru pozitivnega rezultata sledi ukrep.

Ob 2. uri so policisti v Ankaranu ustavili 40-letnega voznika, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Zatem so ustavili v Senožečah 21-letnega voznika, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.45 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 4.22 pa so v Portorožu ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.69 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, odvzeto vozniško dovoljenje in sledi mu še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Osem oseb so obravnavali na Policijski postaji (PP) Koper, na PP Ilirska Bistrica sedem oseb in na PP Kozina tri osebe. 10 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, policijski postopki pa še potekajo.

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 393 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in sedem tatvin. Šestnajstkrat so intervenirali zaradi kršitev javnega red in miru v zasebnem prostoru in na javnem kraju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija