NA CESTE KLJUB PREPOVEDI PROMETA ZARADI MOČNE BURJE: Novogoriški policisti oglobili 21 voznikov

Goriška

Včerajšnja močna burja je presenetila marsikaterega voznika in omejila promet na vipavski hitri cesti, pa tudi na regionalnih cestah v Vipavski dolini. Omejitve v prometu so zaradi močnega vetra veljale predvsem za tovorni promet, saj je tovornjakom zaradi višine grozila večja nevarnost, da jih močni sunki vetra prevrnejo. Policisti  so od včeraj pa do današnjih zgodnjih ur preverjali, ali vozniki tovornih vozil prepoved upoštevajo. 

Fotografija je simbolična.

Kljub nevarnosti, ki jo takšne vremenske razmere povzročajo, številni vozniki tovornih vozil prepovedi vožnje zaradi močne burje niso upoštevali. Takšnih je bilo 21, vsi so prejeli plačilne naloge, policisti pa so ukrepali tudi zoper njihove delodajalce.

Po Zakonu o pravilih cestnega prometa je za neupoštevanje zapore posamezne ceste predpisana kazen 200 evrov za voznika tovornjaka in 1000 evrov za pravno osebo


Tudi danes na ajdovskem in vipavskem piha močna burja, zato velja omejitev prometa, policisti pa na izpostavljenih odsekih izvajajo nadzor. Voznikom v času močne burje med drugim svetujejo, da zmanjšajo hitrost vožnje in vozijo še bolj previdno kot sicer, prav tako je priporočena večja varnostna razdalja med vozili, saj vas lahko med vožnjo presenetijo različni predmeti. Vozite zbrani in se izogibajte prehitevanju, saj močan sunek burje lahko zaobjame tako prehitevajoče kot tudi prehitevano vozilo. 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija