NA DRUŽBENIH OMREŽJIH SREČNA DRUŽINA, A RESNICA JE ČISTO DRUGAČNA: Otroka v iztrebkih, zaprta in nesocializirana (FOTO, VIDEO)

Svet

Mati iz Milwaukeeja (ZDA) je bila obtožena zanemarjanja in zapiranja svojih dveh sinov, starih sedem in devet let, potem ko sta fantka 13. julija pobegnila od doma, ki je bil videti kot iz grozljivega filma. Istočasno je mati na družbenih omrežjih delila čustvene fotografije svoje družine – druženje z babico, igranje na snegu, peka piškotov, božično vzdušje, veselje na izletih.

34-letna Katie Koch in njen 38-letni fant Joel Manke sta bila oba aretirana, potem ko sta fantka gola in premočena pobegnila skozi razbito okno njihove hiše. Priča je opisala, kako sta se dečka obnašala kot "prazgodovinska človeka, ki še nista videla sonca", medtem ko sta tavala po ulici.

Preiskovalci so odkrili, da sta fantka vrsto let živela v izredno slabih življenjskih razmerah. Med drugim nista bila zmožna uporabljati stranišča. Sosedje, ki so videli dečka zbežati skozi razbito okno, so bili šokirani nad njunim videzom - lasje so bili prepleteni z iztrebki in izgledala sta, kot da nikoli nista zapustila doma. Fantka sta bila zaprta v svojih sobah, okna so bila zabita, vrata pa zaklenjena od zunaj.

Tožilstvo je Kochovi izreklo varščino v višini 30.000 dolarjev, ki je po navedbah uradnikov ni bila sposobna plačati. Manke je imel na izbiro, ali plačati 6.500 dolarjev ali pa ostati v priporu. Če ju spoznajo za kriva vseh obtožb, ju lahko čakajo zaporne kazni do 43 let in globe do 120.000 dolarjev.

View this post on Instagram

A post shared by Joel Manke (@joelmanke)

Sodni obravnavi sta določeni za 26. julij. Župan Milwaukeeja, Cavalier Johnson, je izrazil upanje, da bodo "odgovorni za grozljivo obravnavanje otrok deležni pravičnosti", poroča Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija