NA GOREČEM AVTOBUSU DVA VOZNIKA IN 58 POTNIKOV: Koprski policisti odkrili vzrok požara (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 13.40 je, kot smo že poročali, na avtocesti SenožečeRazdrto zagorel avtobus. Avtocesta je bila zaprta, promet pa preusmerjen. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo pri motorju, tuja krivda je izključena. Na avtobusu je bilo, poleg dveh voznikov, še 58 potnikov, nihče ni poškodovan. Ob 15.14 je bil promet sproščen po dveh pasovih.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 202 klica. Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in pet tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo sedem intervencij.

Dopoldan je radar na Vipavskem križu dvakrat zaznal hitrost vožnje 159 km/h pri omejitvi 110 km/h. Voznikoma, državljanoma Italije, so policisti izrekli globo.

'Delavci Telekoma' spet na pohodu

V Šmarjah pri Kopru je neznani moški dopoldan prišel do starejše domačinke in se predstavil kot delavec Telekoma. Medtem ko jo je zamotil, ji je drugi ukradel zlat nakit. Popoldan pa so policisti dobili prijavo, da sta bila dopoldan v Selu pri Sežani prav tako dva moška, ki sta se predstavila kot delavca Telekoma. Domačinko sta zamotila s pogovorom, medtem so ji ukradli zlat nakit.  

Ob 18.15 so v Sežani ustavili osebni avtomobil Ford puma, francoske registracije, ki ga je vozil 44-letni državljan Pakistana. V vozilu je bilo še pet državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Postopki potekajo, za voznika bo podana kazenska ovadba, državljane Sirije so odpeljali nazaj v azilni dom.

V Portorožu je nekdo vlomil v objekt na plaži. Višina škode se še ugotavlja. Na Kidričevi v Kopru je nekdo poskušal vlomiti v poslovni prostor, vendar mu ni uspelo.

V Portorožu pa je ponoči nekdo poskušal vlomiti v parkomat. Do denarja ni prišel, kljub temu pa je povzročil za 6000 evrov škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija