NA GORIŠKEM NADOMESTILI UKRADENE DEFIBRILATORJE: S pomočjo donatorjev poskrbeli za oškodovane krajevne skupnosti

Goriška

Pozimi so na območju novogoriške mestne občine v posameznih krajevnih skupnostih ukradli defibrilatorje, nekatere med njimi so danes dobile nove. Razveselili so se jih v najbolj oddaljenih krajevnih skupnostih od mestnega središča, v Lokovcu, na Lokvah in na Banjšicah, za kar sta poskrbela donatorja.

Fotografije so simbolične. 

"Takoj ko so se zgodila ta zavržena dejanja, smo se odločili, da bomo skupaj z območnim združenjem Rdečega križa rešili te probleme zaradi manjkajočih defibrilatorjev. Skupaj z njimi smo takoj začeli iskati donatorje. Zdi se nam zelo pomembno, da defibrilatorje dobijo vsaj tiste krajevne skupnosti, ki so zelo oddaljene od Nove Gorice, da bi lahko pomagali ljudem in tako mogoče celo reševali življenja," je ob današnji predaji defibrilatorjev povedala podžupanja Mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica.

Pozivu za donatorje se je najprej odzvala novogoriška območna enota Zavarovalnice Triglav, ki je tudi v preteklosti že donirala finančna sredstva za nakup defibrilatorjev. Tokrat je pomagala pri nakupu dveh, za enega pa je prispevalo podjetje CMC Group. Po besedah predsednika območne organizacije Rdečega križa Nova Gorica Aleša Markočiča pa so nove defibrilatorje ob pomoči dobavitelja kupili tudi po zelo ugodni ceni.

Mestna občina Nova Gorica si bo prizadevala za nove defibrilatorje še v krajevnih skupnostih Grgarske Ravne, Ravnica, Gradišče nad Prvačino, Prvačina in Ozeljan. V krajevni skupnosti Čepovan pa so za zamenjavo defibrilatorja že poskrbeli sami.

Policijska postaja Nova Gorica je zaradi tatvin defibrilatorjev že podala kazensko ovadbo zoper neznanega storilca na pristojno državno tožilstvo. Pri preiskavi je policija sodelovala z avstrijskimi in nemškimi varnostnimi organi. Policisti še dodatno zbirajo informacije za izsleditev storilcev, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

V novogoriški občini so takrat ukradli sedem defibrilatorjev, v Občini Brda pa pet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija