NA GORIŠKEM SE JE LETOS PREDOZIRALO ŽE SEDEM OSEB: Ena je umrla, večinoma so bili mlajši od 20 let

Kronika

Zaskrbljujoče vesti prihajajo iz novogoriške policijske uprave, kjer so letos obravnavali že sedem primerov predoziranja mlajših oseb z različnimi mamili. Šest oseb je potrebovalo medicinsko pomoč, ena oseba pa je kljub temu umrla. Kot dodajajo, je bila večina med njimi mlajša od 20 let.

Ta konec tedna so policisti v Novi Gorici ženski zasegli več različnih vrst mamil: zavitek v aluminijasti foliji z rjavo grudasto snovjo, polivinil vrečke s kristali in belo prašnato snovjo ter zdravila, ki se zaradi učinkovine, ki jo vsebujejo, uvrščajo med mamila. Žensko bodo policisti po navodilih državnga tožilstva kazensko ovadili.

Minulo soboto so opravili osebno in hišno preiskavo tudi pri moškem na območju Ajdovščine. Našli in zasegli so tablete oranžne barve, ki jih je osumljenec hranil v aluminijasti foliji, belo prašnato snov in kristalčke v polivinil vrečki. Vse je bilo poslano na analizo.

Do konca julija letos so policisti PU Nova Gorica obravnavali 78 kaznivih dejanj zaradi zlorabe mamil, lani v enakem obdobju 73. V 67 (71) primerih je šlo za proizvodnjo in promet z mamili, v enajstih (dva) primerih pa za omogočanje uživanja mamil. Letos je bilo zaznanih še 71 prekrškov zaradi mamil, lani v enakem obdobju 66.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija