NA KOPRSKEM POSTAJALIŠČU: Voznik avtomobila zaparkiral avtobus, nato pa pobegnil

Kronika

Včeraj ob 12.35 je policiste poklical šofer avtobusa. Na enem od avtobusnih postajališč v Kopru ga je zaparkiral voznik avtomobila tako, da vožnje ni mogel nadaljevati. Šofer avtobusa je voznika avtomobila na to opozoril, slednji pa je pristopil do avtobusa in šoferju izrekel nekaj žaljivk. Nato se je vrnil v avtomobil in odpeljal. Policisti zoper njega vodijo postopek.

Fotografije so simbolične.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 175 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, štiri tatvine, nasilje v družini in povzročitev lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali sedemkrat. Obravnavali so še 16 nezakonitih prehodov državne meje.

Na gradbišču hrpeljske obvoznice so neznanci ponoči iz delovnega stroja ukradli 250 litrov dizelskega goriva. Lastnik ima za 400 evrov škode.

Na počivališču Ravbarkomanda so iz parkiranega tovornjaka ukradli 870 litrov dizelskega goriva. Voznik ima za 1.331 evrov škode.

Prav tako preko noči so vlomili v gostinski lokal v Luciji. Pregledali so notranjost in ukradli blagajniški minimum. Škode je za 491 evrov.

Na parkirišču v Ankaranu so z nosila za kolesa na avtomobilu ukradli dve električni kolesi znamke Orbea Gaen, črne in modre barve. Lastnik, ki je nemški državljan, ima za 5.600 evrov škode.

Na parkirišču v Šalari so s parkiranega avtomobila ukradli registrski tablici z oznakami KP GK-137.

Pes ugriznil poštarja

V okolici Sežane je med dostavo pošte pes ugriznil poštarja. Zoper 54-letnega lastnika psa sledi hitri postopek.

Med prevozom migrantov prijet 21-letnik

Včeraj ob 15.54 so policisti na izvozu z avtoceste na Razdrtem preverili avtomobil Ford focus, slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni Srb. Z njim se je peljalo šest Turkov, ki so pred tem na območju Brežic prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, 21-letnik pa bo priveden na koprsko sodišče.

Prometne nesreče

Ob 13.37 so bili policisti obveščeni, da je na Fornačah padla 62-letna nemška kolesarka. Med vožnjo je s komolcem oplazila zapornico in padla. Pri padcu se je lažje poškodovala.

V Ankaranu je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubila ravnotežje in padla 57-letna Litvanka. Pri padcu se je hudo poškodovala.

Ob 18.20 je prišlo do prometne nesreče v Olmu, v kateri sta bila udeležena 14-letni mopedist in 31-letna voznica avtomobila. Pri zavijanju na makadamsko parkirišče se voznica ni prepričala, ali lahko to stori varno in je s prednjim delom vozila trčila v bok mopeda. 14-letnik se je pri padcu lažje poškodoval.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija