NA KRKU NAJ BI NASEDLA JAHTA OBSOJENEGA SLOVENSKEGA PODJETNIKA: Bi moral biti v zaporu? (FOTO)

Kronika

Lastnik jahte Tomy, ki je nasedla na otoku Krku, je po poročanju medijev na zaporno kazen obsojeni podjetnik Tomaž Ročnik. Obsojen je bil v primeru propadlega celjskega podjetja Klasje in zaradi zlorabe položaja v družbah Toming Consulting in Millcom Skupina. Zakaj je Ročnik na prostosti in ne v zaporu, na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij ne odgovarjajo in se sklicujejo na varstvo osebnih podatkov, poroča portal 24ur.

Foto: Mariborinfo

11,6 metra dolga jahta je nasedla v soboto zvečer pri marini Punat na otoku Krk. Na krovu je bilo šest slovenskih državljanov, med njimi tudi lastnik. Po podatkih iz registra plovil naj bi bila jahta v lasti Tomaža Ročnika. Vrednost takšne nove jahte naj bi bila okoli 700.000 evrov, privoščil pa naj bi si jo maja lani v času sodnega procesa, poroča 24ur.

Revija Manager je Ročnikovo premoženje ocenila na 48 milijonov evrov. Po poročanju portala Necenzurirano je obvladoval mrežo gradbenih in nepremičninskih družb ter pekarn. Njegova sestra naj bi bila ustanoviteljica Probanke, ki je leta 2013 končala v stečaju, v stečaju pa naj bi končalo tudi več Ročnikovih podjetij. Doletelo naj bi ga več odškodninskih tožb in kazenskih postopkov. Premoženje pa naj bi mu uspelo rešiti pred upniki in zasegom tako, da ga je prenesel na sorodnike ali dodatno zavaroval, poroča Necenzurirano.

Januarja letos je bil Ročnik obsojen na dve leti zapora v zadevi Klasje, potem ko je leta 2015 ostalo brez službe več sto delavcev. Leta 2007 je bil Ročnik večinski lastnik Klasja in član nadzornega sveta. Celotno premoženje Klasja naj bi z nekdanjo direktorico prenesla na družbo Millcom. Kupnina 11,5 milijona evrov, ki jo je Millcom plačal za Klasje, pa naj bi nekaj minut zatem znova pristala na računu Millcoma kot avans za desetletni najem nepremičnin in opreme.

Na eno leto in osem mesecev zapora je bil Ročnik obsojen v še eni zadevi, ker naj bi leta 2008 zlorabil položaj direktorja v družbah Toming Consulting in Millcom Skupina, ki sta morali od Probanke kupiti delnice Nove KBM po ceni 36 evrov za delnico, čeprav je po trditvah specializiranega tožilstva Ročnik vedel, da je delnica vredna le 11 evrov. Probanka naj bi se s poslom okoristila za 3,1 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .07. 2023 ob  07: 21
14
fajn za naše lopove