NA PRIMORSKI AC MED PREHITEVANJEM POVZROČIL HUDO NESREČO: Tovor padel na mimoidoče vozilo, 17-letika odpeljali v izolsko bolnišnico (FOTO)

Kronika

V ponedeljek ob 3.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti od Golega vrha proti Senožečam. 47-letni voznik osebnega avtomobila je peljal od Razdrtega proti Senožečam. Ko je pričel prehitevati pred seboj vozeče tovorno vozilo, ki ga je vozil 27-letni državljan Ukrajine, je s prednjim desnim delom trčil v zadnji levi del tovornega vozila. V tem trenutku je za njim pripeljal še 51-letni voznik osebnega avtomobila in je trčil v tovor, ki je padel s tovornega vozila. Pri trčenju je bil huje poškodovan 17-letni potnik v drugem avtomobilu, ki so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Nesreče v cestnem prometu 01.04.2024 3:27 AC Razdrto-Senožeče-občina DIVAČA

Posted by PGD Razdrto on Ponedjeljak, 1. april 2024.

V petek ob 8.02 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v semaforiziranem križišču na Markovcu. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 80-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri izolske bolnišnice in je v križišču zavijal levo. Pri tem je v križišču odvzel prednost 20-letni voznici osebnega avtomobila, ki mu je pravilno pripeljala nasproti. Povzročitelj je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

V petek ob 19.53 so bili obveščeni, da na relaciji Izola–Strunjan v jarku leži motor. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za motorno kolo znamke Honda SH 150, italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 16-letni državljan Italije. V desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek ter nato zdrsnil in se ustavil v hribu. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, mu je bil odrejen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na kanabis in amfetamine. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja A kategorije ter da je motorno kolo v Italiji beleženo kot ukradeno. Motorno kolo so mu zasegli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 19.08 so bili obveščeni o prometni nesreči med Kozino in Petrinjami. Policisti so ugotovili, da je 44-letna voznica osebnega avtomobila med vožnjo s prednjim levim kolesom povozila kamen na cestišču in predrla pnevmatiko. Zaradi nenadnega padca tlaka v pnevmatikah je vozilo samodejno zablokiralo in v sili zavrlo (varnostni sistem), pri tem pa ji je v zadnji del vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil 57-letni voznik motornega kolesa in padel. Mopedist se je pri padcu lažje poškodoval in je sam obiskal zdravnika. Zaradi prekratke varnostne razdalje so mu policisti izdali plačilni nalog.

V ponedeljek ob 13.38 so bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Cesti na Markovec v Kopru. Na kraju so policisti ugotovili, da je 85-letna voznica z osebnim avtomobilom trčila v 82-letnega pešca, ki je prečkal vozišče izven prehoda za pešce. Pešca, ki je tudi povzročitelj, so huje poškodovanega odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija