NA REKI PRIJELI NAJBOLJ ISKANEGA SLOVENCA: Koprčan, osumljen kraje v NLB, je bil na begu od leta 2015

Kronika

Hrvaška policija je na Reki minuli teden aretirala 45-letnega Koprčana Aleša Semoliča, je v petek prvi poročal hrvaški spletni portal telegram.hr. Slovenija Semoliča išče že od leta 2015, potem ko naj bi Novo ljubljansko banko (NLB) oškodoval za več kot pol milijona evrov. Zdaj v hrvaškem priporu čaka na izročitev Sloveniji.

Aretacijo 45-letnega državljana Slovenije so potrdili na policijski upravi primorsko-goranske županije, kjer so dodali, da gre za osebo, ki je osumljena kaznivih dejanj iz gospodarskega kriminala.

Prav tako so potrdili, da ga policijski organi iščejo že od leta 2015, ko je Interpol za njim razpisal mednarodno tiralico.

Identitete aretiranega Slovenca policija noče razkriti zaradi varovanja osebnih podatkov, po poročanju portala telegram.hr pa naj bi šlo za Aleša Semoliča iz Kopra.

Semolič je osumljen prevare, s katero naj bi v sodelovanju s štirimi sokrivci domnevno oškodoval NLB za skupno 569.741 evrov.

Semolič se je po dejanju sedem let skrival pred slovenskim pravosodjem in je bil eden od najbolj iskanih Slovencev na begu. Zadnjič naj bi ga videli leta 2015 na območju Ljubljane in Rovinja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija