NA ŠENTJANAH VLOMILCA ZAKLENILA V HIŠO: Kako se je rešil?

Kronika

Včeraj dopoldne je neznan moški prišel do starejše občanke na Šentjanah in si želel ogledati hišo. Ko mu jo je razkazovala, je v hišo najverjetneje vstopil še drugi storilec, ki pa ga je občanka, potem ko je moški odšel, zaklenila v notranjost in tudi sama odšla s kraja. Pregledal je omare in predale, ukradel pa ni ničesar. Rešil se je tako, da je moral vlomiti iz notranjosti, so sporočili iz PU Koper.

Fotografija je simbolična.

Na PU Koper občanom svetujejo, naj imajo nenapovedane obiske pod nadzorom in naj jih ne vabijo brez potrebe v notranje prostore. Četudi stopijo samo za vogal, naj stanovanja vedno zaklenejo in ključ vzamejo s seboj. Če se neznanci predstavijo kot serviserji, izvajalci del in podobno, od njih zahtevajte identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog.

Bodite pozorni na videz oseb, njihova oblačila, govor, kakšne posebnosti in na vozilo, s katerim so prišli – znamko vozila, barvo, tip in registrsko oznako. Če kljub vsemu postanete žrtev kaznivega dejanja, takoj pokličite 113. Prav tako pokličite 113, če opazite neznance osebe in vozila in se vam zdi njihovo vedenje ali zadrževanje na kraju sumljivo. Pokličete lahko tudi anonimno številko policije 080 1200.

Ostali dogodki

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper policisti obravnavali 54 primerov, na številko 113 so prejeli 122 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali trikrat. Obravnavali so še devet nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel nekaj gotovine.

Na Kozini je 32-letnik v trgovini bil nesramen do prodajalca, na kar ga je drugi prodajalec opozoril. 32-letnik ga je pljunil in zapustil lokal, pri tem pa glasno preklinjal. To je prisotne razjezilo, tako da sta dva stekla za njim. Eden mu je zagrozil, drugi ga je udaril. Policisti so vsem trem izdali plačilne naloge.

V Postojni so ustavili 59-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,82 mg/l izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog. V Dilcah so včeraj zvečer ustavili 64-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 1,01 mg/l alkohola. Ob 22.15 je na Šmarski v Kopru alkotest 45-letnemu vozniku avtomobila pokazal 0,81 mg/l alkohola. V Strunjanu pa so ob 1.00 ustavili 27-letnega voznika avtomobila, pri katerem je bil hitri test na droge pozitiven na kokain.

Ob 15.30 so pri Črnem kalu ustavili 32-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Včeraj popoldne so koprski policisti dobili obvestilo, da je v ponedeljek voznica avtomobila trčila v 19-letnika na električnem invalidskem vozičku, ki je ob krožišču prečkal cesto. Voznica je ustavila, vendar najstniku takrat ni bilo videti, da je poškodovan. Pustila mu je svoje kontaktne podatke. Kasneje je šel na pregled v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Voznici sledi plačilni nalog.

Danes ob 10.30 je prišlo do prometne nesreče v Kopru. 58-letna voznica je v krožišču zavijala levo, ko je s Šmarske pripeljala 24-letna voznica avtomobila. 58-letnica ji je zaprla pot. Promet je zaprt do 12.06.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija