NA SEZNAMU 'MOST WANTED' ŠE KOPRČAN IN GORIČAN: Prvi zaradi oškodovanja banke, drugi zaradi poskusa umora (FOTO)

Kronika

Po tem, ko je roka pravica v Kambodži ulovila Janija Kokota in po tem, ko so lani na podlagi mednarodne tiralice na Kosovu prijeli Izolana Shqiprona Hoxaja, ostajata na seznamu iskanih oseb Slovenske policije le še dva Primorca.

Aleš Semolič (na manjši fotografiji levo) in Luka Furlan (na manjši fotografiji desno)

Koprčan Aleš Semolič je iskan od 24. septembra 2015. Nazadnje je bival na območju Ljubljane in Rovinja, so marca lani spomnili koprski policisti in prosili za morebitne informacije o njem. Rojen je bil 20. maja 1977, iščejo pa ga, ker naj bi skupaj s štirimi storilci prevaral predstavnike Nove ljubljanske banke (NLB) In banko oškodoval za 569.741 evrov.

Fotografija, na kateri je Semolič, je stara več kot 10 let, zato je potrebno upoštevati, da je iskani danes spremenjenega videza (brada, lasje, postava). Pri policiji so zagotovili še, da bodo informacije, ki jih bodo dobili, skrbno varovali.

Na seznamu Interpola pa se nahaja še Luka Furlan iz Šempetra pri Gorici. Rojen je bil 4. julija 1976, podatka o njegovem zadnjem naslovu pa na spletni strani policije ni. Iskan je od 21. januarja 2021, po poročanju nekaterih medijev zaradi poskusa umora v Rožni Dolini.

Spomnimo, maja lani so policisti evropske mreže skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb na Kosovu prijeli pobeglega Izolana Shqiprona Hoxhaja. Zaradi preprodaje drog in tihotapljenja ilegalcev so ga iskali štiri leta in pol.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija