NA SILVESTROVO Z MAČETO NAD POLICISTE: 19-letnik obtožen poskusa umora in napada (VIDEO)

Kronika

Newyorški tožilci so v ponedeljek 19-letnika, ki je na silvestrovo na Manhattnu nedaleč od Times Squara z mačeto napadel policiste, obtožili poskusa umora in napada. Nekateri newyorški mediji o napadalcu poročajo kot o islamskem ekstremistu, ki naj bi se sam radikaliziral.

Trevor Bickford iz Wellsa v državi Maine je za konec leta obiskal New York in približno dve uri pred polnočjo z mačeto napadel in ranil dva policista, nakar ga je tretji ustrelil v ramo in ranil. Eden od ranjenih policistov je utrpel zlom lobanje, drugi pa ureznino. Napad se je zgodil na robu zavarovanega območja v bližini Times Squara, kjer se tradicionalno praznuje prehod v novo leto s spustom kristalne krogle.

Newyorška policija skuša skupaj z zvezno ugotoviti motiv, preiskovalci pa pregledujejo Bickfordove spletne objave, v katerih je bilo nekaj omemb islamskih ekstremističnih stališč.

Pomočnik direktorja FBI v New Yorku Michael Driscoll je v nedeljo dejal, da preiskovalci menijo, da je napadalec deloval sam.

Agenti FBI so v nedeljo zvečer preiskali Bickfordovo družinsko hišo v Wellsu. Med drugim je znano, da je mladenič v srednji šoli tekmoval v športu in leta 2020 je bil del ekipe državnih prvakov v rokoborbi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija