NA SPLETU OBJAVILA TO FOTOGRAFIJO S PRAZNOVANJA ROJSTNEGA DNE: Šola pa jo je izključila

Svet

Najstnica iz ameriškega Kentuckyja je bila zaradi fotografije s praznovanja njenega 15. rojstnega dne izključena iz katoliške srednje šole. Kaj tako spornega je bilo na fotografiji?

Kayla Kenney je 15. rojstni dan praznovala v lokalni restavraciji. Njena mama Kimberly Alford je fotografijo s praznovanja objavila na družbenih medijih, niti v sanjah pa ni pomislila, kaj bo objava sprožila. Fotografija je pritegnila pozornost hčerine šole Whitefield, ki je sprejela drastičen ukrep: Kaylo so izključili.

S katoliške šole so nekaj dni po praznovanju rojstnega dne poslali elektronsko sporočilo, v njem pa zapisali, da objavljena fotografija "prikazuje sprejemanje prepričanja, ki je v nasprotju s prepričanji akademije Whitefield."

15-letnica je na fotografiji namreč pozirala v mavričnem puloverju in s torto mavričnih barv, kar so na šoli povezali s podpiranjem parade ponosa oziroma LGBT gibanjem.

Objavil/a Kimberly Alford dne Torek, 31. december 2019

Kaylina mati sicer trdi, da na fotografiji ni bilo skritega pomena - njena hči je preprosto praznovala rojstni dan. Kodeks ravnanja šole pa pravi, da so lahko dijaki disciplinirani zaradi vedenja zunaj šole, če njihova prepričanja o spolni usmerjenosti niso v skladu s prepričanji šole.

Kayla zdaj obiskuje javno šolo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  16 .01. 2020 ob  12: 17
Mavrična barva? Ah, še uslugo so ji naredili jahahaha