NA VLAKU VEČ UR ZADRŽEVAL TALCE: Oborožen je bil z nožem in sekiro

Kronika

Švicarska policija je v četrtek zvečer ubila moškega, ki je, oborožen z nožem in sekiro, na regionalnem vlaku več kot štiri ure zadrževal 14 potnikov in strojevodjo, so sporočili z generalnega tožilstva in dodali, da so talci nepoškodovani. Identitete napadalca še niso uradno potrdili, kot tudi ne motiva za napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična.

Domnevno naj bi šlo za 32-letnega Iranca, sicer prosilca za azil, ki je v četrtek zvečer na regionalnem vlaku v bližini mesta Yverdon, slabih 80 kilometrov zahodno od švicarske prestolnice Bern, zajel skupno 15 ljudi.

Policija je vlak, ki je stal na postaji Essert-sous-Champvent, obkolila in po skoraj štirih urah pogajanj izkoristila priložnost za posredovanje, ko se je storilec za kratek čas oddaljil od talcev. Za odvračanje njegove pozornosti so uporabili eksplozivno napravo, nakar je napadalec s sekiro planil na enega od policistov, ki ga je ustrelil in ubil.

"V tej fazi preiskave motivi storilca še niso znani," je na novinarski konferenci povedal predstavnik policije v kantonu Vaud Jean-Christophe Sauterel. Prav tako še ni znano, kaj je moški z zajetjem talcev želel doseči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija