NAJBRŽ PRVI TOVRSTNI POSLOVNI DOGODEK V SLOVENIJI: Managerji izpolnili obljubo, na Baredih so naredili to (FOTO)

Izola

Člani Združenja Manager (ZM) so izpolnili obljubo, ki so jo dali na lanskem Managerskem kongresu. V petek so na Baredih nad Izolo zasadili 200 dreves. "Verjetno gre za enega prvih takih večjih poslovnih dogodkov v Sloveniji," pravijo v združenju.

"Združenje Manager s takimi dejanji podpira in izpolnjuje trajnostne cilje, ki se jim je zavezalo pred dvema letoma, ko je v ospredje svojega delovanja postavilo trajnostno voditeljstvo," pojasnjujejo v ZM. Septembra lani so namreč s podjetjem Schneider Electric, ki razvija napredne programe za energetski management, v kongresnem centru GH Bernardin v Portorožu merili porabo električne energije in ugotovili, da so jo v dveh dneh porabili 1.465 kWh, kar je enako 718 kilogramom CO2. S petkovim dogodkom, ki so ga poimenovali Obljuba s kongresa, so naravi vrnili, kar so ji odvzeli.

????[OBLJUBA S KONGRESA, SADIMO DREVESA] ????Danes smo z našimi člani(cami) v Baredih nad Izolo zasadili 200 dreves, s čimer...

Objavil/a Združenje Manager dne Petek, 18. marec 2022

"Z zasaditvijo 200 mladih dreves na Baredih nad Izolo, ki bodo v enem letu predelala ustvarjene izpuste ogljika, je Managerski kongres postal verjetno eden prvih ogljično nevtralnih poslovnih dogodkov v Sloveniji," so zapisali v ZM.

Sajenje dreves so usmerjali strokovnjaki iz družbe Slovenski državni gozdovi in Zavoda za gozdove Slovenije, udeleženci dogodka pa so si po sajenju ogledali še največjo leseno stavbo v Sloveniji, kjer ima nove prostore Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  21 .03. 2022 ob  15: 15
En sam manager in sicer Ivo Boscarol je podaril občini Ajdovščina 25 milijonov evrov za:

-izgradnjo zdravstvenega doma z urgentnim centrom, lekarne in vzpostavitvi večnamenske helikopterske storitve v logističnem centru, vključno z nakupom helikopterja za reševanje,
– izgradnjo muzeja letalstva s centrom znanosti v Ajdovščini in
– ozelenitvi javnih površin v mestu Ajdovščina in okolici.
JKDWingChun |  20 .03. 2022 ob  21: 55
Šperjo: ja in ne veš? Oljke je treba vseeno ovrezovat precej vec kot ostala drevesa. Plus sej ves kaksen je narod pri nas? Pokradli bi vse oljke!
Drugače pa super projket. Tako bi jih lahko vsako leto posadili 200 po občini Izola. Pa bi bilo več senc, nebi blo tako vroče pa se zrak bi bil boljši.
Pjero Panin |  19 .03. 2022 ob  21: 19
Ajde primi lopato da naredimo eno gasilsko..
Kopala pa sta dva reveza
Šperjo |  19 .03. 2022 ob  18: 42
lepa gesta , ampak ,
zakaj ne spremljate , kaj se v Izoli splača saditi ..... OLJKE !!! malo preverite prodajne cene oljčnikov ..... :)