NAJPOGOSTEJŠI MITI O SPOLNOSTI: Morda jim še vedno verjamete

Trendi

Nekateri zagovarjajo, da bi morali že v osnovni šoli uvesti spolno vzgojo, drugi menijo, da je primerna šele v srednji šoli, tretji pa to zavračajo. Če pa pogledate mite o seksu, ki se še vedno ohranjajo, bi bila uvedba spolne vzgoje v šolah smiselna. V nadaljevanju najdete najpogostejše mite o seksu, v katere morda še vedno verjamete.

Mit 1: Pri spolnem odnosu se pokuri ogromno kalorij

Strokovnjaki ocenjujejo, da pri tridesetminutnem seksu pokurite od 85 do 150 kalorij. V teoriji bi to pomenilo, da bi morali seksati kar nekajkrat na dan, posledično pa na teden, da bi lahko govorili o intenzivni vadbi, kar se v praksi seveda izkaže za nekaj nemogočega. Študija, objavljena v reviji The Journal of Sexual Medicine, razkriva, da povprečen spolni odnos traja zgolj od tri do sedem minut, kar pomeni, da pri seksu ne gre govoriti o bistveni porabi kalorij. Kljub temu pa predstavlja seks večji užitek kot katera druga vadba.

Mit 2: Seks lahko sproži srčni infarkt

Popolnoma napačna trditev – realnost je prej nasprotna. Pogost seks je povezan z boljšim zdravjem srca. Študija, objavljena v The American Journal of Cardiology, kaže, da moški, ki so poročali, da imajo spolne odnose vsaj dvakrat na teden ali več, imajo manjše tveganje za nastanek srčno-žilnih obolenj kot moški, ki so seksali enkrat na mesec ali celo manj pogosto. Fizični napor, ki ga večina ljudi vloži v seks, je primerljiv s hojo po dveh stopnicah.

Mit 3: Ostrige in čokolada so afrodiziak

Nobena raziskava še ni dokazala niti ovrgla vpliva ostrig ali čokolade na spolno poželenje, zato tovrstno prepričanje ostaja zgolj mit. Je pa treba omeniti, da so določene študije pokazale, da čokolada lahko znižuje krvni tlak in prispeva k boljšemu krvnemu pretoku, kar bi lahko povezali s povečanim pretokom krvi v penis, vendar je ta korelacija za zdaj zgolj ugibanje.

Mit 4: Moški neprestano razmišljajo o seksu

Študija, objavljena v reviji Journal of Sex Research, razbija ta mit in prinaša zanimivost. Sodelovalo je 238 študentov, približno enak delež moških in žensk, in raziskava je pokazala, da moški razmišljajo o seksu manj, kot bi si verjetno mislili. Moški imajo v povprečju 19 misli o seksu dnevno, ženske pa 10.

Mit 5: Le vaginalni spolni odnos lahko privede žensko do orgazma

Raziskava, objavljena v reviji Journal of Sex and Marital Therapy, ugotavlja, da le 18,4 odstotka žensk pravi, da jih lahko do orgazma pripelje zgolj vaginalni spolni odnos, medtem ko 36,6 odstotka žensk trdi, da je sočasna stimulacija klitorisa ali izključno stimulacija klitorisa odgovorna za orgazem, piše The Healthy.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija