NAJPREJ BOSTE MORALI POKAZATI POTRDILO, ŠELE NATO BOSTE LAHKO TOČILI GORIVO: Tako bodo na Petrolu preverjali pogoj PCT

Slovenija

Na Petrolovih bencinskih črpalkah bodo izvajanje pregleda izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. "Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT," so pojasnili v družbi, kjer zaradi ukrepa pričakujejo tudi čakalne vrste.

Osebje bo na zunanjem delu prodajnega mesta šele po preverjanju in posledično izpolnjenem pogoju PCT strankam odobrilo in omogočilo točenje goriva. Po točenju pa bodo plačilo lahko izvedli v prodajalni, so pojasnili na Petrolu.

Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.

Kot so zapisali v Petrolu, je popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih.

"Zaradi tega se Petrol že zdaj vsem strankam opravičuje za nevšečnosti, ki se bodo zgodile zaradi zahtev odloka. Vsekakor pričakujemo podaljšanje časa izvajanja storitve in posledično tudi težave s pretokom vozil na prodajnih mestih, saj se bodo zagotovo pojavljale daljše čakalne vrste na in pred bencinskimi servisi," so navedli.

Družba je sicer takoj po objavi odloka dala pobudo za spremembe in pristojne pozvala, naj ponovno preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinski servisih. "Na prodajnih mestih namreč že danes zagotavljamo vse zaščitne ukrepe, razkužila za potrošnike, zaščitne rokavice, v prodajalne na bencinskem servisu vstopajo potrošniki posamično, polnjenje goriva se izvaja na odprtem prostoru in šele po zaključku točenja goriva plačajo gorivo, ki je že v njihovi dejanski posesti, v sami prodajalni pa se izvede le plačilo," so zapisali. Menijo, da se bencinski servisi ne morejo primerjati z ostalimi trgovinskimi podjetji oz. prodajalnami.

Od odločevalcev si želijo, da bodo izdali jasna navodila oziroma kriterije, kako ustrezno in pravilno izvajati prodajno storitev, da se bomo vsi prodajalci goriv na bencinskih servisih v državi lahko držali vseh enakih zahtevanih ukrepov. Družba Petrol tudi predlaga, da bi bencinski servisi morali še naprej soditi med izjeme pri izvajanju storitev brez preverjanja pogoja PCT, saj poleg specifičnega prodajnega postopka pogonska goriva sodijo med osnovne življenjske izdelke in potrebščine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  15 .09. 2021 ob  17: 55
@vseved, ja, nedvomno je nekaterim velik biznis, v veliko pomoč pa jim je zabitost ljudi.
vseved |  15 .09. 2021 ob  11: 10
-5
@lili, bella, dvignit tazadjo in na kolo.
Lili |  15 .09. 2021 ob  09: 02
Revčki! Državna firma pač...
Ubogljivi tovariši!"
Bella |  14 .09. 2021 ob  22: 43
20
Upam, da prodajo cim manj goriva in propadejo v najkrajsem casu. Zlizani z oblastjo, samo oni vedo, zakaj.
Petrol, nadvidenje!
vseved |  14 .09. 2021 ob  22: 16
-2
@td, preveč denarja je v igri, da bi kriminalna združba ki je proti cepljenju kar tako utihnila. Kaj misliš koliko jih služi na hitrih testih, rokavicah, razkužilih? Mogoče tudi kateri od internet strokovnjakov, ki nas stalno napadajo in delijo svoje neizmerno poznavanje materije?
td |  14 .09. 2021 ob  22: 08
13
Zelo za cepljenje, marsikje za PCT, ampak ta vlada je pa total zmešana.