NAPOVEDOVALI SO PASJI DISNEYLAND: Od plaže ni bilo nič, to so razlogi

Piran

Lastniki kužkov so že junija nestrpno pričakovali odprtje sodobne pasje plaže v Portorožu, vendar do tega ni prišlo. Nestanovitno vreme in deževje, nepredvidena dodatna gradbena dela in nepričakovan zamik pri dobavah so prispevali k temu, da se bodo priprave zavlekle do pomladi naslednjega leta. Prve goste pa naj bi pasja plaža sprejela maja 2024, na njej pa se bo lahko nahajalo in uživalo morske radosti tudi do 50 psov hkrati. 

Lastniki kužkov so že junija nestrpno pričakovali odprtje sodobne pasje plaže v Portorožu, vendar do tega ni prišlo. Kot pojasnjuje Marko Kozel, znani koprski gostinec in direktor podjetja Montys beach, so se gradbena dela nepričakovano zavlekla, prav tako tudi dobava določenih materialov, zato so med turistično sezono z deli začasno prekinili, svoje pa so prispevale tudi slabe vremenske razmere in nevihte. Z deli bodo nadaljevali v jesenskih in zimskih mesecih. Večjih zapletov ne pričakujejo, prve goste pa naj bi pasja plaža sprejela maja 2024, najprej v gostinskem delu, z junijem pa bo zaživela celotna ponudba.

Kot je znano, je novi pasji plaži v Portorožu, ki bo sledila konceptu najmodernejših pasjih plaž po svetu, namenjen prostor pod nekdanjim objektom Taverna in bližnjim pomolom. V lokalu, v preteklosti znanem pod imenom Alaya, bo na voljo raznolika ponudba tako za štirinožne goste – od pasjih priboljškov, pasjega sladoleda in piva ter igrač do agility parka – kot tudi za njihove lastnike. Na plaži bodo obiskovalcem na voljo senčniki, ležalniki in druga plažna oprema.

Spoštovani pasjeljubci in lastniki ter prijatelji malih in velikih kosmatincev, Z navdušenjem in veseljem smo...

Posted by Montys Beach Bar Slovenija on Wednesday, 9 August 2023

Po besedah Kozela bo slovenska obala z novo pasjo plažo postala bolj privlačna tudi za posebno skupino gostov, ki doslej ni našla mesta na portoroških plažah, saj za svoje pse niso imeli ustreznega prostora; lastniki psov tudi vedno pogosteje povprašujejo po hotelskih namestitvah, kamor bi lahko s seboj pripeljali svoje ljubljenčke. Zato se veseli sodelovanja z nekaterimi portoroškimi hoteli, ki so že izrazili interes pri oblikovanju skupnega produkta, s katerim bi tem gostom lahko ponudili tako hotelsko namestitev kot plažo, kjer bi lahko skupaj s svojim psom preživljali počitniške dni. Pri tem računajo na goste iz Italije in Hrvaške, ki najbolj povprašujejo po tovrstnih storitvah, pa tudi goste iz Slovenije.

Čeprav se na pasji plaži lahko pričakuje tudi 50 in več psov hkrati, večjih problemov ne pričakujejo, kajti izkušnje kažejo, da se za obisk tovrstnih plaž odločajo ljudje s psi, ki so primerno socializirani. Kot zagotavlja Kozel, bo največ pozornosti posvečeno skrbi za čistočo, poleg tega pa želijo obiskovalce pritegniti tako z vsebino, privlačnim izgledom kot z glasbo in kvalitetno gostinsko ponudbo. Cene naj ne bi izstopale glede na ostale portoroške plaže, saj je cilj, da bo plaža s svojo ponudbo dostopna za vse, tako tuje in slovenske goste kot tudi za domačine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  24 .09. 2023 ob  22: 46
50 psov na plaži več
500 gostov manj
Važno, da uresničiš željo pasje kosovarke
Zhe |  22 .09. 2023 ob  12: 03
23
Moje stališče je, naj se najprej osnovno infrastrukturo spravi na spodoben nivo. Ne vem, če je investicija v pasjo plažo smotrna.

Najprej naj bojo plaže za ljudi zgledne, potrebujemo tudi kolesarske steze v Portorožu, potrebne so prenove portoroških promenad, ipd. Po drugi strani pa bi jaz uvedel pravila, da se psi lahko kopajo 'povsod', če se le upošteva neka osnovna pravila obnašanja ... koneckoncev je ponavadi problem bolj v lastnikih bolj kot v samih psih.

Sicer pa -- zakaj sploh takšen poudarek na plaži za pse? Kolikšen procent turistov potuje s psi, oz. kakšne so projekcije obiska takšne plaže? Ker v preteklih letih se je marsikateri park spremenil v 'pesjak', kjer je ograjeno območje za pse ... s tem, da ta območja niso prijazna ne očesu, ne človku. Mnogokrat pa takšni parki tudi samevajo (recimo park na vrhu Pusterle, v Piranu). Tudi v Izoli ni, da je ravno gužva na pasji plaži.

Torej, kaj res sploh potrebujemo pasjo plažo v Portorožu?